Військовий капелан із Шацька вирушив на Схід з волонтерською і духовною місією

10 Жовтня 2017, 13:40
3360

Військові капелани Волині вирушили в Луганську область з гуманітарною допомогою для українських військових та дітей-сиріт.

Члени громадської організації «Військові капелани Волині»: Роман Скірак, настоятель парафії Святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк, Матвій Олійник, настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона смт Люблинець, а також Станіслав Беспалов, викладач Волинської православної богословської академії, кандидат богословських наук, 8 жовтня вирушили на Схід України, де триває російсько-українська війна, з волонтерською і духовною місією.

«8 жовтня знову рушаємо туди, де сходить сонце! Висловлюємо щиру подяку усім, хто в черговий раз підтримав і зрозумів, хто не стоїть осторонь, а вболіває за нашу Перемогу! Хай Господь усіх вас береже! Хай усе написане дітками Люблинецької школи в скорому часі здійсниться! Ви рушійна сила у наближенні Перемоги! І, як говорить наш головний капелан О. Михайло Бучак - ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА! Просимо Ваших молитов!» - написав перед тим, як вирушити у далеку дорогу, священик Матвій Олійник на своїй сторінці у Facebook.

Як розповів по телефону отець Роман Скірак, священики благополучно доїхали до міста Щастя Луганської області і  вже встигли порадувати бійців 14-ї ОМБР продуктами, речами і смаколиками з Волині. Завдяки постійному спонсорові капелани зібрали і доставили на передову продукти харчування, овочі, фрукти, засоби побутової хімії, чай, шкарпетки, гумові чоботи та багато іншого.

В інтернат міста Щастя, де виховуються діти-сироти, капелани завітали з солодощами. В дитячому закладі священики, зокрема викладач Волинської православної богословської академії Станіслав Беспалов, проведуть на прохання вихователів духовно-патріотичний урок і презентують для дітей виставку дитячих патріотичних малюнків.

Ще в планах капеланів - духовна місія, яку вони виконають для військових передової як священики.

1

2

2

2

1

1

2

1

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024