Шачани стали спаринг-партнерами у Токіо для паралімпійців

07 Вересня 2021, 15:30
Шачани стали спаринг-партнерами у Токіо для паралімпійців 2131
Шачани стали спаринг-партнерами у Токіо для паралімпійців

З 26 по 28 серпня у Токіо відбулися змагання з дзюдо в рамках Паралімпійських ігор 2020. Збірна України завоювала 5 нагород: срібло і 4 бронзи.

Про це повідомляють в Центрі фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» селища Шацьк.

Шачанин Назар Зубчик та грабівчанка Катерина Кужель були спаринг-партнерами спортсменів Паралімпійська збірної з дзюдо.

Метою поїздки до Токіо шачан є допомога пара олімпійцям в підготовці до виступів на Паралімпіаді.

Назар Зубчик був партнером Давида Хорави та Руфата Магомедова, який став бронзовим призером. Катерина Кужель допомагала Юлії Іваницькій, вона теж здобула бронзову медаль.

Обоє шацьких дзюдоїстів реалізували себе як спортсмени під керівництвом тренера Петра Пеха. Шацька спортивна школа та СК «Континіум» стали «колискою» дзюдоїстів.

Читайте також: Юних шачан запрошують на заняття з дзюдо

На сьогодні Назар та Катерина тренуються в школі Вищої спортивної майстерності у Луцьку. Вони часто їздять на спільні тренування з Паралімпійською збірною, яка базується у місті Рівне. Тренують шачан Олександр Сікорський та Віталій Терешкевич..

Приїхали спортсмени додому 2 вересня. Дзюдоїсти переповнені емоціями від поїздки в Токіо. Кажуть, що ще довгий час з теплотою згадуватимуть Параолімпіаду-2020.

«Це був перший політ і моя серйозна поїздка. Мені важко відійти від того, що я побачила. Колись думала, що таке можливо лише в фільмах. Люди дотримуються правил, а влада дуже багато робить для людей. Хотілося б поїхати до Токіо ще, як туристка. У місті інфраструктура та архітектура адаптована для зручності людей», - розповіла Катерина.

Це було мегакруто, діляться шачани.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024