Спецпенсії прокурорам, суддям і держслужбовцям більше не призначатимуться

07 Жовтня 2017, 13:40
1602

Новий закон про пенсійну реформу скасовує призначення спеціальних пенсії для високопосадовців.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі радіо «Свобода», - пише УНІАН.

«Всі спеціальні пенсії прибираються: якісь повністю, якісь мають перехідні норми. Наприклад, по державній службі перехідна норма така, що для тих людей, які вже набули права на таку пенсію, це право залишається. В основному всі спеціальні пенсії прибираються», – сказав Шамбір.

За його словами, для тих людей, які вже отримують спецпенсії, перерахунку не буде, аж поки пенсії за звичайною системою не перевищать суми тих спецпенсій. В такому випадку отримувачі просто перейдуть на загальну систему, пояснив заступник міністра.

«Люди, які вже отримували спецпенсії, будуть отримувати й надалі – ніякого зменшення не буде. Правильно йти шляхом того, щоб менші пенсії підтягувати до великих. Саме цим шляхом ми і пішли», – сказав Микола Шамбір.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про пенсійну реформу, який передбачає підвищення пенсій 9 млн. пенсіонерів на суму від 200 до 1000 грн з жовтня 2017 року. Реформа передбачає, зокрема, запровадження єдиних правил визначення пенсії, скасування 15-відсоткового зниження пенсій працюючим пенсіонерам, гнучкий коридор пенсійного віку – 60-65 років, запровадження можливості компенсації відсутнього страхового стажу тощо.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром