Майже сто водойм Волині - з лептоспірозною інфекцією, яка вражає нирки

06 Жовтня 2017, 17:20
2758

До 100 водойм у районах Волині заражені лептоспірозом. 

Таку статистику помітили під час моніторингу, - повідомляє Волинь24 з посиланням на прес-службу Волинського лабораторного центру МОЗ. 

Есперти визначили, що до 100 природних вогнищ лептоспірозу є майже у всіх районах. Через це існує загроза подальшого розповсюдження інфекції на території нашої області.

Нагадаємо, у вересні чоловік заразився лептоспірозом під час купання в річці. 

Так, нещодавно унаслідок захворювання помер львів'янин. З'ясувалось, що чоловік заразився лептоспірозом під час купання у одній з водойм Тернопільщини. Він лікувався самостійно та довго не звертався до лікарів, тому у чоловіка відмовили нирки.

До слова, на території Волині щорічно реєструються поодинокі випадки захворювання людей на лептоспіроз. Характерно, що понад 90% мали контакт з водоймами (під час проведення сільськогосподарських робіт чи відпочинку). 

Довідково:

Лептоспіроз — це гостре інфекційне захворювання з групи зооантропонозів, яке спричиняється лептоспірами і характеризується: ураженням м’язів, а головне печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. З моменту зараження до початку ознак хвороби проходить від 6 до 20 днів.

Захворювання починається гостро: підвищується температура тіла до 39-40 градусів, хворі відчувають сильний головний біль, слабкість, та характерно, з’являється різка болючість у литкових м’язах.

Джерелом інфекції для людей є хворі і перехворілі тварини (домашні і дикі), в основному — мишовидні гризуни (щурі, польові миші, землерийки). Вони є носіями збудника лептоспірозу у природних умовах, виділяючи збудник із сечею в навколишнє середовище, забруднюючи воду та все навколо. 

В організм людини збудник проникає через пошкоджену шкіру і слизові оболонки порожнини рота, очей, носа. Відповідно, заразитися лептоспірозом можна під час купання, риболовлі, а також при вживанні води з відкритих водоймищ, а ще при проведенні сільськогосподарських та зборі урожаю тощо.

Коментарі
28 Липня 2019, 23:13
Це публічне оголошення для всіх, хто хоче продати нирку, у нас є пацієнти, які потребують пересадки нирки, тому, якщо ви зацікавлені продати нирку, будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті [email protected]<br/>Ви також можете зателефонувати або написати нам на WhatsApp на +1 515 882 1607.<br/><br/>ПРИМІТКА: Ваша безпека гарантована і наш пацієнт погодився платити велику суму кожному, хто погодиться пожертвувати нирку, щоб врятувати їх. Ми сподіваємося почути від вас, щоб ви могли врятувати життя.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром