У Шацьку вшанували пам'ять загиблих захисників України

31 Серпня 2021, 10:10
У Шацьку вшанували пам'ять загиблих захисників України 1153
У Шацьку вшанували пам'ять загиблих захисників України

29 серпня в Україні встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомили у Шацькому військовому комісаріаті.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Так, за офіційними даними, під час Іловайської операції й подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

У цей день, задля вшанування пам’яті полеглих захисників та Героїв Небесної сотні, у Свято-Михайлівському храмі Православної церкви України селища Шацьк відбулася поминальна молитва-панахида, до якої долучилися учасники АТО (ООС), особовий склад четвертого відділу Ковельського РТЦК та СП, депутати Шацької селищної ради, парафіяни, які своєю присутністю підтримали сім'ї військовослужбовців, що загинули в АТО.

Наприкінці панахиди депутатка Шацької селищної ради Неля Сацюк біля храму Свято-Михайлівського храму запустила в небо синьо-жовтий прапор, як символ скорботи за загиблими захисниками, свободи й боротьби за незалежність.

Опісля учасники поминального заходу вирушили на кладовища в селищі Шацьк до могили загиблого Героя Сергія Мокренка та в седо Світязь до могили померлого в зоні АТО Сергія Грибука. Тут військовий капелан, настоятель Свято-Михайлівського храму ПЦУ Роман Скірак, відслужив поминальні молебні.

 Щоб вшанувати пам’ять воїнів, які загинули у війні за незалежність України під час антитерористичної операції прийшли Сергій Карпук, голова Шацької селищної ради, працівники четвертого відділу Ковельського РТЦК та СП, ветерани війни, військовослужбовці, рідні воїнів, похованих на кладовищі. 

Зі словами співчуття від громади звернувся до присутніх селищний голова Сергій Карпук, який подякував усім захисникам, воїнам-ветеранам АТО/ООС за мирне небо над нашим краєм. Схвильовано звучали у подяці та словах від ТВО начальника четвертого відділу Ковельського РТЦК та СП майора Олександра Давидюка та учасника бойових дій Йосипа Матковського.

Зі смутком і скорботою усі присутні схилили голови у хвилині мовчання за всіма загиблими патріотами та поклали квіти до могил бійців. А також у цей день з сумом згадали тих учасників бойових дій, які відійшли у вічність  – Олександра Мазурка зі Світязя та Василя Яльницького із села Піща.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024