На «Коровай-сузір’ї-2017» голова Шацької адміністрації показав майстер-клас

03 Жовтня 2017, 09:30
5433

Десятий ювілейний фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я» відбувся у Володимирі-Волинському, відкриття якого відбулося першого жовтня.

Організували фестиваль Володимир-Волинська районна рада та Володимир-Волинська РДА, - пише Район.Володимир-Волинський.

Розпочався захід близько 8 ранку на площі Героїв з ярмарки сільськогосподарської продукції та виставки виробів народних умільців.

1

 

Ближче до обіду гуляння перемістилися у парк «Слов'янський». Гостей фестивалю привітали його, так би мовити, господарі - голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець та голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук.

В рамках фестивалю відбувався конкурс коровайниць, козацькі забави, функціонувало дитяче містечко, проходила ярмарка народних умільців. Окрім того, на фестивальній сцені виступали місцеві та приїжджі творчі колективи.

2

 

Серед учасників фестивалю – делегація з Шацького району на чолі з головою Шацької райдержадміністрації Володимиром Голядинцем та начальником відділу культури Шацької РДА Оксаною Юхимук. Активним учасником заходів був і колектив з Шацького МБК «Молодички» (керівник Ніна Вирович), котрі не тільки вабили глядачів до свого майданчика запальним співом, а й виступали також і на головній сцені фестивалю.

Не з порожніми руками їхали шачани на фестиваль: вабив погляди відвідувачів масштабного заходу шацький етномайданчик, який вміло облаштували працівники Шацького районного будинку культури у традиційне рибацьке подвір’я з риболовецьким начинням: сітками, ятерями… А чи не найбільше уваги дісталося «господарям» рибацької садиби – ляльковим чоловікові та дружині, біля яких фотографувалися усі, хто проходив повз.

Окрасою свята від шачан став коровай, дбайливо спечений острів’янською коровайницею Валентиною Карамач. А диво-сніп на конкурс сплела ростанська майстриня, завідувач клубом Лариса Глушкова.

Відзначився на фестивалі голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, провів для глядачів майстер-клас. Керівник району привіз із собою карту Ворлинської області, де лише були намальовані кордони її районів. Кожен із представників районів Волині, підходячи до карти, викладав кордони із калини, а середину «свого району» заповнював цвітом з квітів чорнобривців, айстр, хризантем… У підсумку вийшла така квітуча карта Волині.

За участь у фестивалі шачани привезли додому грамоти за коровай, сніп та етномайданчик.

Слід зазначити, що цьогоріч вперше у фестивалі беруть участь інші райони Волинської області. На наступні роки планують вийти на всеукраїнський рівень.


3

2

2

1

1

3

2

1

1

2

1

3

4

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024