Резервісту зі Світязя оголосив подяку головнокомандувач сухопутних військ за хорошу службу

01 Жовтня 2017, 16:20
2874

Майже чотири роки Україна знаходиться у стані неоголошеної війни з Росією. Сьогодні її кордони та територіальну цілісність захищають добровольці-контрактники. Але на допомогу бійцям АТО в разі небезпеки стати на допомогу повинен кожен чоловік.

Відповідно Міністерством оборони,  а відтак – військовими комісаріатами організовуються навчання резервістів. Місяць військовий вишкіл у навчальних центрах проходили резервісти Шацького району.

Одним із тих, хто виявив бажання поповнити лави резервістів, є житель села Світязь Руслан Дибалюк, водій Шацького територіального центру обслуговування громадян (надання соціальних послуг).

- Перші два тижні ми проходили теорію у навчальному центрі «Десна». Був командиром другого відділення третьої роти (сухопутні війська), у моєму підпорядкуванні було вісім чоловік. Вчилися, пригадували те, чому навчилися в свій час в молодості, коли проходили строкову службу. У другий період резервної служби від теорії перейшли до практики: тренувалися стріляти з різних видів зброї на Рівненському полігоні: автомата Калашникова, гранатомета, кулемета, пістолетів різних видів, - розповідає Руслан Олексійович.

Довелось 47-річному чоловікові «підтягнути» й фізичну підготовку, яка є важливою скдадовою навчань.

На забезпечення формою, продуктами харчування не нарікає, а навпаки, дуже задоволений. «Харчували дуже добре, добові кошти також виплатили. Зараз починають виплачувати гроші, які нараховують за різноманітні надбавки, за матеріальне забезпечення та інше,» - каже резервіст.

А з нагоди відмінної хороших результатів з проходження резервної служби Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького РВК, оголосив Русланові Дибалюку подяку від головнокомандувача сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Попка за вагомий внесок у сприяння впровадження служби у військовому резерві ЗСУ та підтримку обороноздатності держави.

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024