У Шацькому районі може з'явитися ще одна опорна школа

27 Вересня 2017, 18:20
2383

Цього тижня в Шацькій районній раді відбулося спільне засідання комісій з питань охорони здоров’я, культури, освіти, духовності, соціального захисту населення, туризму, фізичної культури та спорту районної ради та Шацької об’єднаної територіальної громади.

Оскільки проведення чергової сесії Шацької районної ради заплановано на 18 жовтня, проте вже зараз комісіями розглядаються питання та напрацьовуються проекти рішень тих питань, які актуальні для життєдіяльності району.

Про роботу закладів освіти розповіла Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА.

Серед питань – створення опорної школи. На це претендують в районі два навчальні заклади в селах Світязь та Пульмо. «Напередодні засідання комісії відбулася була проведена нарада з директорами шкіл, де також обговорювали це питання. Обговорення були досить тривалими та жвавими. Аргументи були то на стороні однієї школи, то іншої. Є певні критерії, за якими повинні визначатися створення опорної школи. Це і кількість учнів у навчальному закладі, наявність паралельних класів і кількість філій, рейтинг школи, кількість медалістів та учасників олімпіад, їх призерів. Все ж таки директори шкіл прийшли до спільної думки, що опорну школу потрібно робити у Світязі, адже навіть якщо до Пульма, де зараз навчається 170 дітей, підвозитимуть дітей із Острів’я та Пулемця, там все одно не набереться потрібної кількості, а це - 300 дітей,» -- розповіла начальник відділу освіти.

Офіційно ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь розпочне функціонувати як опорна уже з наступного навчального року. Стосовно школи в селі Підманове, то вона буде функціонувати як філія, і про пониження ступеня школи не йдеться, адже у селі є перспектива збільшення кількості учнів. Окрім того, у філіях вже можна буде працювати над створенням класів-комплектів, у яких зараз діти перебувають на індивідуальному навчанні.

«Можливо, до кінця року деякі критерії у формуванні опорних шкіл будуть змінені, і ми зможемо утворити опорну школу ще й у селі Пульмо,» - висловила надію Людмила Єрофеєєва. На що Сергій Віннічук, голова Шацької ОТГ, відповів: «Навряд чи. Є інформація, що ці критерії в майбутньому стануть ще більш жорсткими.»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024