Учні Світязької школи: "Ми готові будувати справедливий світ без війни"

25 Вересня 2017, 21:00
5859

Ще донедавна для нас мир був повсякденною реальністю. Ще три роки тому, коли у святкові дні ми стояли біля пам’ятників загиблих воїнів-визволителів, читали вірші про війну і присягали ніколи більше не дозволити її повторити, тоді ми до кінця не розуміли справжнього значення своїх слів. 

Ще три роки тому, у такий сонячний  вересневий день, ми і подумати не могли, що хтось чи щось може порушити наше щасливе життя, що слово «мир» для народу України набуде такого великого, цінного і бажаного значення. І сьогодні, коли на нашу українську землю знову прийшла війна, ми збагнули розумом і серцем справжню, невигадану загрозу миру. 

Вчителі та учні ЗОШ І-ІІІ ст. с.Світязь  відзначили  Міжнародний день миру, щоб вшанувати пам’ять жертв війн і конфліктів, а також заявити про власну готовність будувати безпечний, справедливий світ без війни.

Урок миру, проведений вчителем Оленою Федун та учнями 6, 10 класів, сприяв вихованню у дітей толерантності, почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, формуванню активної життєвої позиції.  Члени волонтерського загону школи «Сенсей» із педагогом-організатором  Тетяною Омельчук  дарували учням і вчителям емблеми голуба  як символа  миру. Учні 5-11 класів виготовили плакати на тему миру, а учні початкової школи намалювали голубів миру.

1

 

Шкільний «Дзвін миру», який пролунав о 14.00 год., сповістив про бажання дітей і дорослих жити  у світі без воєн - у мирі та злагоді.  Долучив вчителів та учнів до флешмобу «Голуб миру», під час якого всі присутні вишикувались у формі голуба із гаслом   «Ми за мир!» , бо ми не маємо права стояти осторонь  тих подій, які відбуваються у нашій  країні.

Щирі слова вдячності хочеться висловити вчителю образотворчого мистецтва і фотокореспонденту  школи  Ростиславу Багнюку  за допомогу в організації та проведенні  флешмобу.

3

  

Тепер, як ніколи, ми повинні старанно навчатися не лише заради  власного майбутнього, а й заради майбутнього своєї держави, щоб бути гідними її громадянами і захисниками. Наше завдання - разом  із дорослими прикласти усі свої зусилля для  збереження так потрібного нам миру. 

Ми закликаємо усіх: і дорослих, і малих об’єднатися у своїх думках і діях, щоб відстояти мир, своє майбутнє і своє життя!

Учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. села Світязь

1

1

2

2

2

1

2

1

1


 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром