Шацьк-Світязь: відбулася виробнича нарада керівників держлісгоспів Волині

22 Вересня 2017, 13:00
1657

Чергова виробнича нарада директорів державних лісогосподарських підприємств за ініціативи начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка відбувалася з виїздом до ДП «Ковельське», ДП «Любомльське» та ДП «Шацьке УДЛГ».

Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Учасники наради відвідали Шацький лісовий коледж імені Валентина Сулька, поцікавилися навчальним процесом, новим студентським поповненням, проблемами навчального закладу. А ще привітали свого колегу-лісівника – директора коледжу Ігоря Жмурка – з високим званням заслуженого працівника освіти України, яке нещодавно присвоєно йому указом Президента.

Тут, в актовому залі, за участі директора коледжу і відбулася наступна частина наради, яку провів начальник  Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. З аналізом роботи державних лісомисливських господарств області виступили перший заступник начальника ВОУЛМГ Віктор Сахнюк, заступник начальника управління Олександр Рибчинський, начальник відділу лісових ресурсів управління Григорій Новосад.

2

 

У центрі уваги були актуальні питання виробничої діяльності, виконання планових показників, дотримання керівниками лісогосподарських підприємств фінансової дисципліни, стан заготівлі та переробки деревини, виконання аукціонних зобов’язань. Йшлося про санітарні рубки у соснових масивах, які потерпають від короїдів, а відтак і вчасне проведення якісних відводів, буферні зони, очистки вздовж доріг. Доповідачі не обійшли увагою електронний облік та заготівлю деревини, переміщення її територією області. Ставилися й конкретні завдання. Зокрема, підготувати 85 відсотків площ під весняні посадки культур, у півтора рази збільшити заготівлю жолудів, адже вродили дуби цьогоріч, як ніколи, рясно, подбати про якісний посадковий матеріал, у наступному місяці здати в експлуатацію усі заплановані лісові дороги.

Говорилося на нараді також про державні акти на землю, модернізацію консервних цехів, охорону праці та безпеку на виробництві, створення максимально комфортних умов для працівників галузі, підготовку до осінньо-зимового періоду, благоустрій територій, енергоносії, придбання лісопильного обладнання, дотримання аукціонних зобов’язань, поставку дров та щепи… Начальником управління і його заступниками під час цієї наради розставлено багато важливих акцентів, які у майбутньому кардинально змінять підходи до лісогосподарювання. Зокрема, прозвучав заклик «забути про лісорубні квитки», а всі сили прикласти, аби оздоровити ліси від хворих сосен… При цьому акцентувалося, що ці санітарні заходи вимагають від лісівників подвоєння їх робочих зусиль, неабиякої мобільності та значної технічної модернізації.

1

 

Цього ж дня учасники наради відвідали відомчу базу відпочинку на озері Світязь, оглянули будиночки, обговорили можливість добудови ще одного корпусу.

Про підсумки та уроки відпочинкового сезону на відомчій базі доповіли директор ДП «Шацьке УДЛГ» Андрій Самолюк та головний лісничий учбово-досвідного господарства Микола Кузнецов.

Директори підприємств у свою чергу подякували шацьким колегам за оздоровлення своїх працівників та членів їх сімей, зазначивши, що можливість для відпочинку коштом профспілок було надано працівникам усіх категорій.

– Турбота про працівників галузі – комфорт їх робочих місць, добробут, відпочинок – і надалі залишатиметься одним із першочергових наших завдань, – наголосив Олександр Михайлович.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024