На Шацьких озерах виявили незаконних риболовів

22 Липня 2021, 11:07
Сомик карликовий 1700
Сомик карликовий

У період з 12 по 19 липня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 13 порушень природоохоронного законодавства. 

Про це Район.Шацьк повідомили у пресслужбі рибоохоронного патруля.

Так, складено шість протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), чотири – за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), одне – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85 КУпАП) та одне – за незаконний збут риби (ч.1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період по трьох справах на порушників накладено 306 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 747 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 5 кг водних біоресурсів. Також вилучено 8 од. заборонених знарядь лову та ще 5 одиниць – за актами безхазяйного майна», — повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Так, 16 липня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію риби без відповідних дозвільних документів. На ринку у селищі Шацьк  громадянин продавав рибу сомик карликовий. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби. 

На порушника склали протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готують до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Того ж дня під час обстеження озера Пісочне, поблизу села Мельники Шацької ТГ  виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено п'ять сітних знарядь лову – ятерів. В сітках було 12 штук сомика карликового.Їх живими повернули у водне середовище. Заборонені знаряддя вилучили, склали відповідний акт.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром