Народні ансамблі "Лісова пісня" і "Веретено" презентували Шацький район на «Осінніх барвах Торчина»

18 Вересня 2017, 15:10
3514

Народний аматорський колектив «Лісова пісня» ( керівник Галина Корнелюк) та народний інструментальний ансамбль «Веретено» Шацького РБК ( керівник Олександр Матяшук)  взяли участь VII фестивалі народного мистецтва  «Осінні барви Торчина» в смт. Торчин Луцького району.

У фестивалі, який відбувся 17 вересня, взяли участь 18 аматорських  колективів  всіх районів області, гості з Рівненської та Львівської областей. Фестиваль розпочався  із святкової ходи від будинку культури до центра селища, де кожен  колектив йшов  у барвистих українських костюмах з табличкою назви району.

Учасників фестивалю привітали керівники  культури області та району, засновник фестивалю, художній керівник заслуженого народного ансамблю пісні і танцю  України «Колос», народний артист України Огороднік Олександр Володимирович.

В центрі селища Торчина, серед чудових берізок, дійство розпочав народний ансамблю пісні і танцю  України «Колос». Першими по програмі виступав народний ансамбль «Лісова пісня», який виконав авторську пісню керівника колективу «Шацька земля землиця». Щирими аплодисментами нагородили глядачі  солістку Віру Сваволю за пісню «Гай зелененький» та дует  Світлани Забродоцької і Тетяни Поліщук за «Поліську польку».

На завершення виступу Ольга Гайова сердечно привітала Олександра Огородніка, який нещодавно святкував ювілей, та вручила святковий коровай на вишитому рушнику.

Кожен колектив отримав Почесний диплом  за участь у фестивалі, диск народного ансамблю «Колос», авторські книги Олександра Огородніка та  смачні гостинці. Аматорські колективи мали можливість  подивитись  виставку-ярмарок, смакували смачний куліш та запашний борщ, скуштувати різну продукцію фірми «Торчин».

2

4

2

 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром