Хто має вивезти сміття з Мельників

17 Вересня 2017, 13:00
2691

12 вересня під головуванням Сергія Віннічука та за участю голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця відбулася чергова сесія Шацької селищної ради.

Розгляд майже 30 питань порядку денного розтягнувся на п’ять годин з короткою перервою між засіданнями на 15 хвилин.

Затвердивши порядок денний, депутати традиційно озвучили свої депутатські запити. Депутатський запит Людмили Єрофєєвої стосувався прибирання кладовища від колод після зрізування дерев (люди самотужки не можуть їх прибрати). На це Сергій Віннічук повідомив, що колоди не вивозились тому, що зламався причіп. На початку тижня роботи вже відновляться, а до кінця року, якщо не буде інших проблем, кладовище облаштують та пофарбують огорожу.

Про можливість надання виконкомом селищної ради тимчасових дозволів на розміщення зовнішньої реклами запитував у селищної ради Василь Печук, оскільки підприємці, які торгують лише влітку, стикаються із кількамісячною процедурою, від чого втрачає кошти бюджет селищної ради. Доручили вивчити це питання юрисконсульту селищної ради.

Про необхідність запускати проект з очищення питної води говорив у зверненні Іван Коваль, оскільки вода з центрального водогону є непридатною для пиття.

Тривалі дискусії між депутатами та селищним головою викликало звернення депутата із с.Мельники Федора Гірича про вивезення сміття, яке залишилося після літнього сезону. Таке питання дуже обурило багатьох депутатів та Сергія Віннічука:

«Скільки жителів села Мельники та ті, хто приймає відпочивальників, сплатили туристичного збору, скільки договорів уклали на вивезення сміття з комунальниками? Двічі вивіз сміття оплачували місцеві підприємці, але маємо самих людей вчити культури. Поки цьому не навчаться у селі та власники баз відпочинку - в благоустрій не вкладатимемо жодної гривні. Чомусь власники баз відпочинку на Гряді та Іллічівці можуть укласти договори, а в Мельниках – ні?».

Підтримав селищного голову начальник КП «Будинкоуправління» Іван Коваль: «Вони на тому Ляповому геть обнагліли. Комунгосп - не благодійна організація, безкоштовно сміття не буде вивозити. Ті, хто мають дачі, заробляють за літо гроші, а сміття залишають нам.» Зрештою, селищний голова сказав, що сміття таки вивезуть чи комунальники, чи працівники Шацького НПП, а от як буде наступного літнього сезону – вирішувати жителям села та власникам баз відпочинку, які знаходяться на території цього населеного пункту.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024