Ростанський дитсадок відсвяткував своє 50-річчя

16 Вересня 2017, 12:05
4627

Рівно 50 років тому маленькі жителі села Ростань вперше переступили поріг дитячого садка. У далекому 1967-у він називався колгоспними яслями. За радянських часів не було того затишку, тепла і комфорту, які зараз панують у закладі, зате були мудрі керівники, турботливі вихователі і няні. Саме вони протягом півстоліття вкладали свою душу і невтомну працю жіночих рук у те, щоб дітки в дитсадку перебували в гарних умовах, вчилися творити добро і любити людей, а також підготовленими йшли до школи.

8 вересня, в день свого золотого ювілею, Ростанський дитсадок зустрічав гостей. Повітряні кульки, великий напис «З ювілеєм!», усміхнені дітки і вихователі у вишитому вбранні – було помітно, що мешканці дитячого садка чекали цього свята і готувалися до нього.


 

В закладі функціонує одна група, яку відвідують 18 діток. Вони, а також ведучі свята Тетяна Мегель, завідуюча дитсадка, та Антоніна Остапук, вихователь, підготували для гостей концертну програму: співали, читали вірші, згадували історію дитсадка, вшановували ветеранів-дошкільників.


 

З подарунками приїхали до діток представники влади: Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, та Володимир Бугайчук, заступник голови Шацької райдержадміністрації. Вони подякували працівникам за доглянуте приміщення, гарні умови та висловили надію, що вихованців у дитсадку щороку збільшуватиметься, а сам заклад розвиватиметься.


 

Настоятель Свято-Георгіївського храму села Ростань протоієрей Олександр Кликоцюк подарував діткам книги на духовну тематику і побажав малечі та вихователям щедрих Божих благословень.

1

 

Привітали ювілярів та вручили їм подарунки Галина Янчук, методист відділу освіти, молоді та спорту, Катерина Редько, голова районної організації профспілки працівників освіти і науки, Сергій Лагодич, лісничий Ростанського лісництва, Тетяна Лукашук, голова батьківського комітету дитсадка. Сільський голова Мирослава Кликоцюк до вітальних слів додала обіцянку і надалі підтримувати фінансово дитячий заклад і дбати разом з вихователями про комфорт діток у ньому.


 

На згадку про свято і в знак пошани до людей, які працювали і працюють у дитсадку, були вручені символічні медалі в різноманітних номінаціях завідувачу дитсадка Тетяні Мегель, вихователю Антоніні Остапук, музичному керівнику Віктору Вирвичу, помічнику вихователя Наталії Форсюк, кухарю Надії Остапук, машиністу прання та ремонту білизни Ніні Дармофал, колишній завідуючій дитсадка, а зараз директору Ростанської школи Аллі Семенюк та іншим.

Алла Миколаївна пригадала час, коли їй довелося боронити дитсадок від закриття і розкрадання майна.

-Лише завдяки твердій позиції колишнього начальника відділу освіти Петра Голядинця (нині покійного), який підтримав мене в прагненні боротися за дитсадок, нам вдалося зберегти заклад. Тепер тут комфортно і діткам, і вихователям: чудове приміщення, гарний дитячий майданчик, найсмачніша у світі кухня, - зазначила Алла Семенюк.

Мешканців дитячого закладу прийшли також привітати учні ЗОШ І-ІІІ ст. села Ростань.

Концертна програма закінчилася найприємнішим для діток моментом – винесенням великого ювілейного торта. Всі присутні пригощалися, дякували організаторам за чудове свято і бажали процвітання Ростанському дитсадку.

1

1


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024