Шацький коледж співпрацюватиме з Черкаським університетом

09 Липня 2021, 15:24
Студенти Черкаського державного технологічного університету 1306
Студенти Черкаського державного технологічного університету

Днями до Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька завітала делегація у складі завідувача кафедри лісового господарства та раціонального природокористування кандидата біологічних наук, доцента Інгріди Чемерис; кандидата педагогічних наук, доцента Світлани Ключки, викладача Віктора Сича та студентів спеціальності «Лісове господарство» Черкаського державного технологічного університету (ректор Олег Григор).

Про це повідомляють у пресслужбі Шацького лісового коледжу.

Читайте також: Шацька селищна рада облаштовує вздовж доріг місця для торгівлі ягодами і грибами

Для гостей представники лісівничого вишу провели екскурсію по території дендропарку, лісовій аудиторії, музею-фауни та історичному музеї коледжу. Викладач, майстер таксидермічної майстерні Ярослав Люшук ознайомив студентів з технікою роботи з виготовлення експонатів тварин та розповів про діяльність гуртка, створеному при коледжі. Головними традиційними об'єктами уваги таксидермістів є ссавці та птахи, насамперед види з-поміж мисливської фауни. Наші студенти-гуртківці під керівництвом досвідченого майстра виготовляють нові експонати, щоразу поповнюючи музей фауни коледжу.
У рамках візиту відбулася зустріч представників Черкаського державного технічного університету з директором Шацького лісового фахового коледжу Ігорем Жмурко, під час якої підписаний Договір про співпрацю між державними освітніми закладами. Документ передбачає здійснення взаємного співробітництва між Сторонами щодо навчальних, методичних, наукових і творчих контактів з метою кваліфікованої підготовки фахівців у галузі лісового господарства.
«Молоде покоління в усі часи було окрасою суспільства, його надією, днем сьогоднішнім і прийдешнім. Приємно знати, що студентська молодь виявляє не аби який інтерес до нашого лісового коледжу. Можливо, деякі з присутніх, - майбутні лісівники» – зазначив під час зустрічі директор.
Викладачі та студенти державного технологічного університету висловили вдячність директору коледжу за сприяння в організації екскурсії по Шацькому поозер’ї, за теплий прийом і гостинність та можливість побувати в єдиному на Волині музеї-фауни та більше дізнатися про особливий вид мистецтва – таксидермії.

Під час перебування на теренах нашого озерного краю гості отримали позитивні емоції та незабутні нові враження.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром