Вчать господарювати, творити і розводити бджіл - як у районі працюють клуби за інтересами

14 Вересня 2017, 12:43
3362

З метою урізноманітнення форм і методів роботи в клубних установах району 14 вересня в Шацькому районному Будинку культури пройшов  семінар працівників клубів на тему: «Любительські об’єднання та клуби за інтересами – ефективна форма змістовного дозвілля населення».                                                                         

Любительські об’єднання та клуби за інтересами - це об’єднання різних за віком людей з спільними інтересами. 

Мета цих об’єднань - залучати все більші верстви населення до скарбниці культури, формувати естетичні смаки, сприяти задоволенню різноманітних духовних та культурних потреб з ціллю спілкування на основі спільності інтересів, захоплень чи діяльності.

Члени клубу та любительського об’єднання працюють на добровільній основі і за чітко визначеним планом роботи. Основна увага приділяється роботі з певного напрямку. Членами клубу може бути кожен, хто відчуває потребу в спілкуванні, хоче цікаво і змістовно проводити свій час і визнає Статут клубу.

Відкрила семінар директор Шацького РБК Валентина Ханзерук, яка відмітила, що в клубних закладах району працює шістнадцять любительських об’єднань та клубів за інтересами по різних напрямках роботи.

Культпрацівникам потрібно більше вивчати запити своїх відвідувачів і створювати любительські об’єднання та клуби за інтересами в кожному клубному закладі. На сучасному етапі клубним установам потрібно більше уваги приділяти питанню розвитку любительського руху з метою сприяння організації різних видів  творчої діяльності, урізноманітнення форм роботи, створення умов для максимального прояву особистих здібностей.

Методист районного Будинку культури Марія Шпак ознайомила культпрацівників з  видами та напрямками діяльності об’єднань, провідний методист Вікторія Ягодинець розповідала про перелік документів які потрібно для роботи об»єднань, методист Оксана Озімок  інформувала про організацію засідань  клубів за інтересами та любительських об’єднань.

Працівники клубних закладів провели обмін досвідом роботи. Цікаво розповідала про роботу клубу за інтересами «Умілі ручки»  Лариси Глушкова, яка вже  проводить майстер-класи з учасниками клубу. Розповідала  про роботу клубу за інтересами «Господарочка» при клубі с.Смоляри-Світязькі Галина Жипа, «Райдуга» в Будинку культури с.Пульмо Віталій Бондарук, «Берегиня»  в Будинку культури  с. Самійличі Тетяна Чак, «Федорова пасіка» в с.Мельники Федір Гірич. Художній керівник  БК с. Прип'ять Петро Олех ділився досвідом роботи любительського об’єднання «Краєзнавець», яке вже зібрало цілу музейну кімнату при  будинку культури.

Перед учасниками семінару виступила начальник відділу культури Шацької райдержадміністрації Оксана Юхимук, яка звернула увагу на організацію клубів за інтересами та  любительських об»єднань  для дітей, про активізацію культурного життя в кожному населеному пункту.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024