Що робив голова Шацької райради в куротній Затоці

13 Вересня 2017, 15:05
2035

Голова районної ради Сергій Карпук перебуває з робочою поїздкою у смт Затока, де бере участь у нараді-семінарі з 11 по 15 вересня для представників органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє сайт Шацької районної ради з посиланням на матеріали Української асоціації районних та обласних рад ( uaror.org.ua).

Більшість зареєстрованих учасників – посадовці районних та обласних рад. Головні теми, як і заявлялося раніше, стосуватимуться роботи субрегіонального та регіонального рівнів місцевих представництв. Мова йтиме про переформатування районної ланки, державний нагляд, секторальні реформи та інші актуальні питання.
Першого дня для учасників заходу були озвучені актуальні децентралізаційні питання, серед яких законопроект про укрупнення районів, державний нагляд та інші. Спілкувалися з представниками органів місцевого самоврядування В’ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Президент Національної академії державного управління Василь Куйбіда, Михайло Загородний, Голова Хмельницької обласної ради, Віктор Овчарук, Голова Тернопільської обласної ради, Юрій Ганущак, експерт з децентралізації та інші. 
За раніше анонсованим планом,  тут говоритимуть про засади адміністративно-територіального устрою України та особливості формування територіальних громад області в умовах децентралізації. Обговорюватимуть і концепцію нової української школи та формування компетентностей посадових осіб місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні. Також буде розглянуто низку інших питань, актуальних в сьогоднішніх умовах реформування влади в Україні. 
Учасники в ході обговорення мають можливість ділитися досвідом своєї роботи, а також мають змогу поставити питання високопосадовцям органів державної влади та експертам.
За результатами наради-семінару буде розроблений позиційний документ стосовно подальшого розвитку місцевого самоврядування районного та обласного рівнів.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024