Чи приєднувати Пульмівську сільраду до Шацької ОТГ, - говорили в області

10 Вересня 2017, 19:05
1985

На Волині змінили проект Перспективного плану формування ОТГ.

Про це повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст Украхїни у Facebook з посиланням на сайт Волинської облради.
Депутати облради внесли зміни до проекту Перспективного плану формування територіальних громад. Зокрема, до нього потрапили ті утворення, які є спроможними і, де чисельність громади повинна бути не менша, ніж п’яти тисяч осіб. Разом із тим, деякі депутати вважають, що в проекті порушено принцип добровільності об’єднання, зокрема для громад у Старовижівському районі.
Депутати підтримали проект рішення ОДА, який представив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук. Вони голосували окремо за зміни в кожному районі.
Депутат Михайло Імберовський вважає, що в проекті порушено принцип добровільності і запропонував свій варіант формування ОТГ на Старовижівщині. Кошарук пояснив, що до Перспективного плану вносяться ті утворення, які є спроможними. Чисельність громади повинна бути не менша, ніж 5 тисяч осіб.
Імберовський переконаний, що ОТГ потрібно дати шанс, оскільки вони можуть залучити інвесторів на свої території і будуть фінансово спроможні.
В’ячеслав Рубльов закликав підтримати пропозицію пана Імберовського. За його ініціативою рекомендовано створити Сериховичівську та Смідинську ОТГ.
Анатолій Вітів підкреслив, що важливо мати згоду громад на такі зміни. Михайло Імберовський та В’ячеслав Рубльов запевнили, що їхні пропозиції співпадають із позицією громади.
Михайло Бегаль запропонував створити Величемську ОТГ у Ратнівському районі. Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що маленькі ОТГ із двох сільських рад «проїдатимуть» кошти державного бюджету на утримання своїх апаратів.
Пропозицію створення ОТГ підтримала більшість.
У Маневицькому районі запропонували створити Старочорторийську ОТГ і депутати теж проголосували «за».
В’ячеслав Рубльов запропонував проголосувати за приєднання Пульмівської сільської ради до Шацької ОТГ. Цю пропозицію не ставилася на голосування до проведення додаткових консультацій.
За рішення в цілому проголосувало 54 депутати.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024