Чому мешканці Шацького та Любомльського району їдуть в лікарні на обстеження до інших міст

10 Вересня 2017, 12:45
1715

Жителі Любомльського і Шацького районів не мають можливості пройти комплексного медичного обстеження на місці, тому змушені вставати до черг у приватних лікарнях сусідніх міст.

Причина - відсутність у місцевих лікарнях необхідного медичного обладнання.

Про це йшлося під час засідання 15-ї сесії Волинської обласної ради 7 вересня, – повідомляє Кордон з посиланням на Інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомив депутат облради Володимир Дибель, для Територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів актуальною є потреба придбання комп’ютерного томографа та цифрового флюорографа.

«Значна частина жителів регіону щодня потребує обстеження на комп’ютерному томографі. Для цього людей скеровують до лікарень, зокрема приватних, у інших містах, до яких ще потрібно доїхати. Тож не кожен може дочекатися обстеження. А, як відомо, від швидкого обстеження залежить не тільки своєчасна діагностика різноманітних травм і захворювань, а й правильне та вчасне надання медичної допомоги», – зазначив Володимир Дибель.

Він додав, що, окрім цього, у Шацькій районній лікарні є застарілий флюорографічний апарат, який не відповідає сучасним вимогам і, до того ж, є затратним у зв’язку з необхідністю постійної закупівлі плівки.

Лише на придбання комп’ютерного томографа ТМО Любомльського і Шацького районів потрібно 3,5 мільйони гривень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром