Що робила у Смолярах-Світязьких епатажний політик Ірина Фаріон

08 Вересня 2017, 09:30
Ірина Фаріон, Юрій Громик і Наталія Бабіна у Смолярах-Світязьких, біля батьківської хати Світлани Богдан 5537
Ірина Фаріон, Юрій Громик і Наталія Бабіна у Смолярах-Світязьких, біля батьківської хати Світлани Богдан

Без зайвого розголосу у Шацькому районі, зокрема в селі Смоляри-Світязькі, побувала епатажна екс-нардеп від «Свободи» Ірина Фаріон.

З'ясувалося, що політик взяла участь у ІІІ Міжнародній науковій конференції  «Лінгвостилістика ХХІ століття: стан і перспективи», яка відбувалася 2-3 вересня на Світязі, зокрема на базі відпочинку «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. 

Відповідальною за проведення конференції була Світлана Богдан, кандидат філологічних наук, професор кафедри історії та культури української мови університету, яка й запросила політика. 

На другий день конференції для учасників заходу, зокрема і для Ірини Фаріон, була організована екскурсія Шацьким краєм, яку провів приватний підприємець із Шацька Петро Зуб. Мовознавці побували в селі Адамчуки - завітали до народної майстрині, яка відродила древній спосіб вишивання  і навчає дітей робити аплікацію з соломки. Зустрілися з вишивальницею Ніною Голядинець із села Голядин та оглянули вироби її творчої колекції. Не обійшлося і без відвідин батьківської хати Світлани Богдан у Смолярах-Світязьких, прогулянки берегом озера Прибич, де видобувають сапропель, та екскурсу до Свято-Духівського храму, який славиться своїми древніми дзвонами.

Ірина Фаріон - український мовознавець, доктор філологічних наук, професор Національного університету «Львівська політехніка», член Політради ВО «Свобода», народний депутат України сьомого скликання. Пані Ірина є полум'яним захисником української мови. 2010 року на сесії Львівської обласної ради Ірина Фаріон звернулася до освітян, студентів, школярів та їх батьків із закликом «бойкотувати і не приймати освітніх колоніальних починань прокремлівської влади; берегти духовну основу української незалежності — мову як спосіб мислення нації та історію як її свідомість та пам'ять; активно здійснювати національне виховання; повсякчас найрізноманітнішими формами та методами демонструвати свою українськість».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024