Всеукраїнський семінар-нарада директорів обласних еколого-натуралістичних центрів працюватиме в Шацьку

07 Вересня 2017, 10:25
1573

У Луцьку розпочав роботу Всеукраїнський семінар-нарада директорів обласних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів). Його тема – «Новації позашкільної освіти в умовах децентралізації. Обмін досвідом з питань запровадження інноваційних форм та методів діяльності керівника позашкільного закладу», - повідомляється на сайті Волинського ОУЛМГ.

Господарі, працівники Волинського обласного еколого-натуралістичного центру на чолі з директором, заслуженим працівником освіти України Валентиною Остапчук приймали гостей у нещодавно відкритому музеї Волинського лісу. Тут і відбулося перше пленарне засідання.


 

Учасників наради привітали заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки Київського національного університету імені Тараса Шевченка, старший науковий співробітник Інституту проблем виховання АПН України Володимир Вербицький. Володимир Валентинович вручив найактивнішим позашкільникам Волині подяки, а головного спеціаліста управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Оксану Малащук нагородив нагрудним знаком «Відмінник освіти».


 

Від Волинського ОУЛМГ у роботі семінару-наради взяли участь начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ, голова обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс та прес-секретар ВОУЛМГ Сергій Цюриць.

Сьогодні волинські позашкільники розповідали колегам з обласних центрів про форми співпраці позашкільного навчального закладу з музеями міста: Історико-культурним заповідником «Луцький замок», Волинським осередком «Гільдії медоварів України», а в ці хвилини насолоджуються виставою «Лісова пісня» у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка.

7 вересня учасники семінару-наради відвідають Зимненський монастир, побувають на презентації Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ст. «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», познайомляться з інноваційними формами еколого-натуралістичної роботи Ковельської станції юних натуралістів та патріотичним, духовним та екологічним вихованням дітей засобами музейної справи на прикладі співпраці з обласним літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки, що у с. Колодяжне Ковельського р-ну.

Також заплановане знайомство з сьомим природним дивом України – озером Світязь. Там відбудеться круглий стіл за участю педагогічних, наукових працівників, представників об’єднаних територіальних громад та приватних організацій на тему «Формування компетентностей еколого-натуралістичного напрямку позашкільної освіти відповідно до ключових вимог «Нової української школи».

Про «Співпрацю Люблинецької спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ст. «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» та позашкільного навчального закладу з питань популяризації екологічної освіти» йтиметься третього дня роботи. У порядку денному також поїздка до ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр», де попри екскурсій передбачено обговорити спільну діяльність лісівників і позашкільників «Від юнната – до компетентного фахівця». Для позашкільників України передбачена також екскурсія в унікальний музей Волинської ікони, де зберігається найдавніша українська святиня – ікона Холмської Божої Матері.


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024