Як реабілітувати санаторій "Лісова пісня" - думали в області

06 Вересня 2017, 15:20
3402

Волинський санаторій «Лісова пісня», який колись був візитівкою області, через провальне господарювання і мінімальну фінансову підтримку з обласного бюджету, сьогодні на грані закриття. І, хоч дирекція здравниці показує збільшення кількості відпочиваючих, в дійсності, ситуація в санаторії критична, пише Волинська правда.

Це питання сьогодні, 6 вересня, депутати облради вчергове обговорювали на засіданні постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Для покращення матеріально-технічної бази санаторію «Лісова пісня», що перебуває у комунальній, попередньо, на замовлення депутатів облради, було проведено технічний аналіз комплексу.

Результат – плачевний. Потрібні великі капіталовкладення, щоб відродити комплекс.

«Головним зараз повинно бути питання про перспективу санаторію, загалом. Чому сьогодні туди не хочуть їхати люди, – член комісії, депутат облради Святослав Кравчук. – Ми цей санаторій довели до ручки. Хоч і давали певні кошти, наприклад, на програму реабілітації військових у цьому закладі. Але все майно і оснащення занедбане».

І хоч «Лісова пісня» – це комунальна власність волинської громади ,депутат дав чітко зрозуміти керівництву санаторію, що коштів з обласного бюджету на повне обслуговування санаторію не буде.

«Ви не розраховуйте на кошти облради, самі шукайте інвесторів чи відповідні програми, інакше – втратимо санаторій»? – зазначив Кравчук.

«50 років санаторію і за цей півстолітній період майже нічого не змінилося . Я не звикла ходити з протягнутою рукою, але самі ми не зможемо фінансово витягнути оновлення санаторію, – розповідає в.о. директора санаторію Руслана Дибель. – Ви маєте акт заключень. який стан будівель, матеріально – технічної бази. Почали ми з ремонту котельні, теплотраси, але попереду зима і нам вкрай необхідно зробити гідрохімічне промивання 3,5 км опалювальної системи, яке не проводили 23 роки. На це уже зараз нам необхідно 650 тисяч грн».

«Попередній керівник санаторію Віктор Карпук був депутатом облради двох скликань, – дивується Святослав Кравчук, – але я з його вуст правди про катастрофічну ситуацію у санаторному комплексі ніколи не чув. А об`єкт, дійсно, валиться».

І хоч за програмою підтримки комунальних санаторіїв, плануються мільйони, в дійсності, у 2016 році фінансування волинських санаторіїв була мінімальною: з 4 млн грн запланованих, виділили лише 300 тисяч грн.

«Ми шукаємо кошти на новостворені комунальні підприємства, а діючих не підтримуємо, – зауважила депутат Валентина Касарда, – З «Лісовою піснею» потрібно визначитися, скласти поетапний план відновлення і визначитись чи буде він заповнений». Підтримати прохання дирекції санаторію на промивку теплотраси, члени «майнової» комісії підтримали і будуть рекомендувати депутатам облради на жовтневій сесії виділити необхідні кошти. А дирекції «Лісової пісні» потрібно протягом 3 тижнів представити комісії план реабілітації санаторію.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024