В Луцьку на форумі говорять про те, чи надавати Шацькому району статус курорту

05 Вересня 2017, 18:30
1805

На Волині  розпочало свою роботу виїзне засідання з питань розвитку курортів та рекреації.

Участь у цьому своєрідному всеукраїнському форумі, який відбуватиметься протягом двох днів (5-6 вересня), окрім українських, беруть участь також і польські експерти, - повідомляє Волинська правда.

 До роботи долучилася і в.о. директора департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Віталіна Мартиновська.

Метою заходу є вивчення можливостей розвиту туристичного потенціалу Волині. Зокрема, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик проінформував, що влада області звернулася до Кабміну із проханням вивчити можливості і надати Шацькому району статус курорту. «Це дуже велика честь, якщо в процесі роботи таке рішення буде ухвалене. Але для того, щоби зробити цей крок, нам потрібно зробити і багато маленьких кроків, які допоможуть нам виробити відповідну систему і сформувати відповідну програму», – сказав Володимир Гунчик.

Він також зауважив, що розвиток туристичної галузі на Волині має потужний потенціал, є вагомим аспектом розвитку волинського бізнесу загалом. «Основою політики влади на Волині є соціальна направленість. Але ми розуміємо, що будь-яка соціальна програма і захист повинні йти у супроводі бізнесу. Луцький замок, пам’ятки архітектури, музеї, розкопки, які проводять наші археологи – усе це має стати основою того, щоби Волинь могла сказати, що галузь туризму  і рекреації  є складовою розвитку бізнесу і соціальних програм, яка потребує об’єднання зусиль усіх нас», – додав Володимир Гунчик.

Своєю чергою, в.о. директора департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Віталіна Мартиновська проінформувала, що наразі в нашій державі  конструктивні зміни до законодавства про туризм і курорти, які спрямовані на оптимізацію розвитку цієї галузі.

Із туристичним потенціалом Волинської області присутніх ознайомив в.о. завідувача сектору туризму департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Станіслав Ольшевський. Зокрема, у своїй доповіді він повідомив, що на Волині розташовано 256 озер, 1534 пам’яток культурної спадщини, а також 20 історичних місць.

Особливістю культурного життя краю є проведення 11 традиційних фестивалів, які збирають більше тисячі туристів.

Загалом, упродовж минулого року Волинську область відвідали 350 тисяч туристів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром