Уроки вчителя Лідії Петрини пам’ятає не одне покоління випускників Пульмівської школи

05 Вересня 2017, 14:30
4042

Вчитель у житті кожної людини є тим наставником, котрий на рівні з батьками вивів у життя, навчив не лише наук шкільних, а й життєвих. Таким учителем для багатьох поколінь випускників Пульмівської школи є Петрина Лідія Григорівна, яка 22 серпня відзначила 60-річний ювілей.

Життя Лідії Григорівни склалося нелегко. У два роки вона залишилася напівсиротою, і матері довелось самотужки виховувати двох малолітніх дітей. Ще тоді навчилася розуміти людей,  швидко стала дорослою. З юних літ мріяла стати вчителем і тепер не уявляє, чи змогла б реалізувати себе в іншій професії.

Із золотою медаллю закінчила Пульмівську загальноосвітню школу, і в 1974 році стала студенткою філологічного факультету тоді ще Луцького педагогічного інституту ім. Лесі Українки. Через чотири роки повернулася у рідне село, у рідну школу, в якій стала працювати вчителем російської мови та літератури. В останні роки Лідія Григорівна працювала заступником директора з навчальної роботи та навчала дітей зарубіжної літератури. 

Усі роки її невтомної педагогічної праці відмічено творчістю, ініціативою, спрямованістю в майбутнє. Педагог у кожній дитині бачила неповторну особистість, індивідуальність, старалася дати кожному максимум знань, кожна краплина яких могла бути використана в житті дитини.

Добру, дбайливу, мудру наставницю шанують та поважають у селі, дякують за щиру і мудру науку кожен з випускників школи. Ще донедавна Лідія Григорівна, пішовши у 2013 році на заслужений відпочинок, працювала у школі.

Вона – не лише педагог, який зміг реалізувати себе на професійній ниві, а й щаслива дружина, мама двох прекрасних дітей, турботлива і любляча бабуся.

Стежиною матері пішла донька Валентина, котра також обрала професію педагога, а в останні роки є директором ЗОШ І-ІІІ ст. с.Пульмо.

Тепер Лідія Григорівна, перебуваючи на заслуженому відпочинку, має більше часу для родини, відвідування храму, де співає у церковному хорі, пише вірші.

А з нагоди ювілею свою колишню колегу щиро вітає колектив школи та бажає міцного здоров’я, благополуччя, Божого благословення та лише радісних моментів у житті.

2

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024