Шачани можуть заощадити, оформивши житлову субсидію

03 Вересня 2017, 15:00
1645

Управління праці та соціального захисту населення Шацької РДА здійснює призначення субсидій для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, оплату житлово-комунальних послуг лише за особистим зверненням громадян.

Для її отримання у поточному році необхідно звернутися із заявою про призначення житлової субсидії особисто або надіслати поштою. Виплати призначаються зареєстрованій в житловому приміщенні особі один раз на рік на основі річного сукупного доходу осіб, прописаних у житловому приміщенні, за попередній календарний рік. При цьому субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року. Звертаємо увагу, що у разі її призначення пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані у житловому приміщенні, у період отримання субсидії не нараховуються.

Для призначення даного виду допомоги не має значення майновий стан сім'ї (наявність у володінні житлових приміщень, транспортних засобів, земельних ділянок тощо), крім купівлі майна або оплати послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень. Звертаємо увагу, що у разі свідомого подання громадянином документів з недостовірними відомостями сума надміру перерахованої субсидії повертається за вимогою органу соцзахисту. Виплата коштів готівкою здійснюється через поштові відділення за місцем проживання заявника або через банківську установу.

Уточнено порядок обчислення сукупного доходу для осіб, які досягли 18-річного віку:

- особам, які мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, або у яких відсутній дохід, але вони навчаються за денною формою навчання, для розрахунку субсидії враховується середньомісячний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму (1 600 грн.);

- особам, у яких відсутні доходи для розрахунку, субсидії враховується умовний дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму (3 200 грн.).

За отриманням консультацій та призначенням житлової субсидії звертатися в управління соціального захисту населення райдержадміністрації за адресою: смт Шацьк, вул. Природна, 24, тел. 2-06-63.

Жителі, які мешкають на території району, мають можливість звернутися до уповноважених осіб сільських рад та Шацької селищної об'єднаної територіальної громади, які нададуть допомогу в оформленні документів на призначення субсидій.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024