Стартував всеукраїнський конкурс читацьких відгуків на твори Івана Корсака

02 Червня 2021, 10:00
590

У вересні відомому журналісту та письменнику з Волині Івану Корсаку могло б виповнитися 75 років. З цієї нагоди стартував конкурс читацьких відгуків, аби привернути увагу до історичної літератури та забутих імен нашої історії.

Про це Район.Луцьк повідомили організатори.

Іван Корсак був багатогранною людиною та отримав чимало нагород та відзнак. Проте головна його робота – історичні романи. Він не просто писав про відомих людей. Він детально опрацьовував архіви, а тому вводив у тексти цитати з офіційних джерел, щоденників, спогадів. Він хотів відкрити Україні – невідомі імена, які були багато років під забороною. Власне, приховування частини історії формувало в українців комплекс меншовартості. Відповідно – відродити цілий культурний пласт, якого нас позбавила радянська влада у своїх романах намагався й Іван Корсак.

Цього року, з нагоди ювілею, вирішили заново познайомити читачів з цим автором. З цією метою був започаткований конкурс читацьких відгуків «Імена твої, Україно».

Назва теж не випадкова, адже в книзі «Імена твої, Україно», зібрано невеличкі нариси про видатних краян, про яких, скоріш за все ви не знаєте. Наприклад, про уродженця Дубровиці (Рівненщина) Жоржа Шарпака, який став Нобелівським лауреатом. Василя Єрошенко — письменника, педагога, етнографа та музиканта, який писав японською, есперанто та російською мовами та багатьох інших.

«Ми б хотіли, аби якомога більше людей відкрили для себе імена людей, якими можна і потрібно пишатися. Адже це частина української культури, якої нас нав’язливо намагаються позбавити», — зауважують організатори.

Умови конкурсу:

  1. Прочитати будь-яку книгу (або роман) Івана Корсака
  2. Написати/зняти відгук на книгу у форматі: відео — не менше 3,5 хвилин; фото з текстом — не менше 2000 символів; текст – не менше 2000 символів
  3. Розмістити на платформах Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, або на веб-сайтах з хештегом #ЧитаюІмена


Терміни: приймаються відгуки опубліковані з 1 червня до 31 серпня 2021 року включно

Подарунки: 1 місце — електронна книга 2 та 3 місце — мистецький вікенд у Луцьку (добове проживання у готелі, безкоштовна екскурсія 10 музеями, в тому числі Музей Сучасного Українського Мистецтва Корсаків та вечеря в ресторані).

Результати: 15 вересня 2021.

Слідкувати за конкурсом та комунікувати з учасниками й організаторами можна на сторінці «Конкурс #ЧитаюІмена» у Фейсбуці. https://www.facebook.com/ChytaiuImena

Організатор: ГО «Центр Сучасного Українського Мистецтва Корсаків».

До слова, цьогоріч відбудеться четверте вручення літературної премії імені Івана Корсака. Минулоріч лауреатом став Юрій Винничук

Читайте також: Останнє інтерв'ю Івана Корсака про газети на зорі Незалежності України

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024