Представники Шацького коледжу взяли участь в еко-містечку присвяченому Дню Захисту дітей

01 Червня 2021, 15:30
1301
30 травня з ініціативи Волинського обласного еколого-натуралістичного центру в Луцьку організували екологічне містечко, присвячене Дню захисту дітей, яке проходило в рамках обласного фестивалю «Дитинства світ в наших руках».
Про це повідомляє пресслужба Шацького лісового фахового коледжу.
Участь у заході взяв директор Шацького лісового фахового коледжу імені В.В.Сулька Ігор Жмурко разом із представниками агітаційної групи лісівничого вишу (Тетяна Натальчук, Володимир Кононенко, Олена Гуж та студентка III курсу Валентина Коляса).
На алеї уздовж Луцького зоопарку розташовані були найрозкішніші локації колективів шкільних лісництв навчальних закладів з усієї Волинської області. Адже найбільше об'єднують людей – спільна мета, прагнення та праця. Головним завданням діяльності учнівського лісництва полягає у формуванні в юних лісівників правильну позицію і розуміння ролі лісу в житті людини, залучати їх до відтворення лісів, до реальної виробничої праці.
На урочистому відкритті виступила директорка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради Валентина Остапчук, начальниця управління освіти та науки Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна.
Директорка ВЕНЦ Валентина Остапчук разом з представницею обласної гілки влади Людмилою Плахотною вручили нагороди директору Шацького лісового коледжу Ігорю Жмурку.
За видатні особисті заслуги у розвитку наукового та методичного оснащення закладів загальної середньої та позашкільної освіти, благодійну, гуманістичну і громадську діяльність Ігор Васильович нагороджений Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та отримав відомчу відзнаку «Планка НЕНЦ».
У вітальному слові директор Шацького лісівничого вишу висловив щирі слова вдячності керівництву за надану довіру, увагу до освітнього закладу та співпрацю.
«Ми стараємося все робити для того, щоб ці молоді люди, юнати, ці справжні цінителі природи й наше майбутнє обрали справді лісівничу освіту і стали професіоналами своєї справи. Ми насправді багато працюємо разом з Волинським еколого-натуралістичним центром, не один зліт шкільних лісництв проходив у стінах лісового коледжу. Тому, я впевнений, що наша співпраця й надалі буде такою ж тісною та багатогранною» - зазначив Ігор Жмурко та побажав усім добра, міцного здоров'я, добробуту, успіхів у праці, наснаги до подальших звершень і всього найкращого.
Під час фестивалю дитячі колективи дарували чудові виступи. Особливо серед виступів шкільних екотеатрів, мабуть, найбільше захоплення глядачів викликали виступ театру «Видра» із села Видраниця із Ратнівщини, що стали володарями Гран-прі всеукраїнського конкурсу шкільних екотеатрів. Валентина Адамівна разом з Ігорем Васильовичем вручили нагороди колективу театру «Видра» (кубок, Грант).
У ході фестивалю представники Шацького лісового коледжу під час спілкування з іншими колективами шкільних лісництв навчальних закладів, презентували інформаційний матеріал (брошури, буклети), запрошували на лісовий форум, що відбудеться у червні на базі лісового коледжу, а також запрошували на навчання до лісівничого вишу,
В цілому, захід відбувся в теплій та дружній атмосфері. Після урочистої частини учасники лісового форуму мали можливість відвідати зоопарк та зробити фотознімки на пам'ять.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024