На територій Шацької громади проведуть ремонт осушувальної системи та меліоративних каналів

28 Травня 2021, 17:15
731

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів депутати погодили виділення на умовах співфінансування 174 тисяч грн для Сошичненської сільської ради, що у Камінь-Каширському районі.

Про це стало відомо під час засідання комісії, яке відбулося 25 травня, — інформують у Волинські обласній раді.

Голова комісії Юрій Ройко розповів, що за ці кошти в громаді планують ремонт Цирської осушувальної системи внутрішньогосподарської мережі біля с. Нуйно Камінь-Каширського району.

«Співфінансування в розмірі 30% від загальної вартості проєкту гарантують. Додам, що повний кошторис робіт складає 248 тисяч грн. В обласному бюджеті ми сформували резерв на здійснення заходів від підтоплення сільськогосподарських угідь, який склав понад 500 тисяч грн. Гроші з резерву на вказані заходи будуть надходити для тих громад, які мають проєктно-кошторисну документацію і висновки», - зазначив Юрій Ройко.

Додає, що також передбачені капітальні ремонти осушувальних систем та меліоративних каналів на території колишніх Шацької, Світязької, Маневицької та Ратнівської сільських рад. Але, наголошує голова комісії, важливо аби громади розуміли, що гроші з обласного бюджету надходять лише тоді, коли в громадах документально оформлене підґрунтя.

Депутати підтримали рішення комісії та рекомендували управлінню екології та природних ресурсів Волинської ОДА розв'язати питання щодо виділення коштів з обласного фонду охорони природного навколишнього середовища на виконання природоохоронного заходу «Капітальний ремонт Цирської осушувальної системи внутрішньогосподарської мережі біля с. Нуйно Камінь-Каширського району»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024