На Шацьких озерах розпочався оксамитовий сезон

28 Серпня 2017, 16:25
7924

Літо промайнуло, а ви так і не вигуляли купальний костюм і грошей на екзотичні курорти немає? Не засмучуйтесь!

В Україні є кілька точок, де в оксамитовий сезон можна вдосталь поплавати. Редакція 24 Каналу рада поділитися з вами ідеями для відпочинку в оксамитовий сезон, – пише Кордон з посиланням на сайт 24.

Море

Звісно ж, розпочнемо із морських курортів. В Україні у вересні на усіх морських курортах ще можна спокійно купатися. Перша половина серпня була дуже спекотна, тож море і пісок ще довго триматимуть тепло. Тому якщо любите малолюдні пляжі і вас не дуже лякає прохолодна вода, сміливо збирайтеся на Одещину, Херсонщину чи Миколаївщину. Якщо оберете курорт з мілководдям, то температура води у вересні тут 22-26 градусів.


 

Проживання тут можна знайти від бюджетних 40-60 гривень з людини до фешенебельних готелів з басейнами. На будь-який смак і гаманець. Можна поїхати і з наметами. Однак не забудьте прихопити теплий одяг на вечір! Адже серпневі та вересневі ночі значно прохолодніші, ніж дні.

Якщо поїдете в Одесу, то 2 вересня тут День міста! І в морі скупаєтеся, і на святкування потрапите.

Басейни з підігрівом у Карпатах

Любите гори? Тоді ми маємо для вас пропозицію! У Карпатах все частіше з’являються готелі та приватні будиночки з басейнами. Звісно, в горах у вересні лізти у відкритий басейн вже прохолодно. Але є чимало басейнів із підігрівом, і навіть закритих. Так ви зможете і піти в гори по гриби, і поплавати. Вдень сонечко ще сильно припікає, тож спокійно можна позасмагати на лежаках.


 

Знайти таке місце для відпочинку можна за допомогою Booking.com або karpaty.info. До речі, ціни на відпочинок восени тут значно нижчі, ніж взимку.

А в перші дні осені, поки тримається спека, можна поїхати на так зване Карпатське море. Найбільша штучна водойма в Карпатах створена в Буковелі. Тут до уваги відпочивальників справжні морські розваги. Однак ціни не з найдешевших.

Шацькі озера

Також у вересні можна поїхати на Шацькі озера. Біля берега вода у цих озерах мілка, а тому швидко прогрівається і добре тримає тепло. Синоптики обіцяють тут доволі теплий вересень.

3

 

Якщо ж з погодою все-таки не пощастить, тут знайдеться чим зайнятися. Неймовірної краси ліси, гриби, риболовля. Піші та кінні прогулянки. Зрештою, просто чисте повітря та спокій.

Із сервісом тут поки не найкраще. Але можна знайти непогані будиночки у приватному секторі. Адекватні умови обійдуться приблизно у 500 гривень з номера. Але є бюджетні варіанти, навіть з триразовим харчуванням у їдальні. Також сюди можна їхати з наметами. Але пам’ятайте, що це Національний приватний парк. Тож розкладати намети, палити вогнище можна лише у спеціально відведених місцях. Багато власників приватних будинків за символічну платню дозволяють ставити намети на території їхніх садиб. Це і безпечніше, і будете мати доступ до душу і кухні.

Термальні купальні

А ще природа ніби сама хоче зігріти нас. Про що це ми? Про термальні купальні! Це диво природи дозволяє хлюпатися в теплій водичці хоч взимку! А Україна настільки багата, що в нас одразу кілька таких термальних купалень.


 

Якщо вам цікавий такий відпочинок (і, до речі, оздоровлення) тоді вам час на Закарпаття. Саме тут у Хустському, Берегівському, Іршавському, Мукачівському районах є термальні джерела. Вода у кожному з них має особливий хімічний склад та відповідно застосовується для лікування окремих захворювань. Якщо порівняти із закордонними турами до термальних вод, то в Україні це й справді дешево!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром