Про що розповідав у радіопередачі «Господарі» голова Шацької ОТГ Сергій Віннічук

27 Серпня 2017, 15:40
2781

Літо благословляє нас бездонним небом, синню волинських озер і прохолодою лісів. Для Шацької громади цей симбіоз дає можливість розбудувати курортну зону і залучити відпочивальників, йдеться у радіопередачі «Господарі», що вийшла в ефір на Волинському радіо.

«Ми знаходимось на території наших Шацьких озер, дійсно, це перлина нашої України, і наша ОТГ відчуває відповідальність, щоб зберегти наші озера для наших нащадків,» - так розпочинає знайомство із Шацькою громадою Сергій Віннічук.

«Саме тому ми пишемо різні проекти, робимо дуже багато роботи для того, щоб наш відпочинковий сезон тривав не два місяці, а щоби люди могли приїжджати, набувати здоров’я, сили, і розтягнути цей сезон на більше, хоча би на півроку, а то й навіть на рік. Ми зараз працюємо над тим, щоб набути статусу курортної зони для наших Шацьких озер. Є програма розвитку туризму в обласній адміністрації, яка прийнята минулого року і в цьому році закладені кошти на проведення бальнеологічних досліджень нашої води, грязей та сапропелю щоб довести, що вони мають лікувальні властивості. Пишемо багато проектів, в тому числі й на програму «Польща-Білорусь-Україна», щоб розвинути нашу інфраструктуру.» - говорить Сергій Миколайович.

Розповів Сергій Віннічук і про залучення до роботи у Шацькій ОТГ волонтерів, один з яких на сьогодні працює у НВК «ЗОШ І-ІІІ ст..-гімназія смт Шацьк», а інший – у Шацькій селищній раді.

Також про те, як живеться та господарюється в ОТГ комунальному підприємству, розповів начальник комунальників Іван Коваль, та директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія смт Шацьк» Валерій Михальчук.

«Так склалося в часі, що добудова школи, реконструкція школи відбувалася одночасно з переходом школи в Шацьку ОТГ. Директором школи я лише 9 років , але одне, що я чітко побачив, що раніше на усіх святкових заходах було присутнє районне керівництво, а тепер голова ОТГ є в нашій школі частим гостем. І не лише тому, що він є освітянином, а й тому, що він вболіває за кожну ділянку роботи, за кожен об’єкт та підприємство, яке є на території. Раніше у нас виникали певні проблеми у підготовці до нового навчального року, в плані закупівлі фарби для ремонту по мінімуму намагаємося залучати батьківські кошти. В цьому році також звернулися до ОТГ виділити кошти для ремонтних робіт, частину ми отримали. Сама школа є енергоощадною, утеплений фасад школи. Хотілося б, щоб все ж таки третя черга добудови школи таки розпочалась і в короткі терміни закінчилась, адже школа все таки велика, маємо 582 учні, а діти 3-4 класів ходять у другу підзміну,» - говорить директор школи Валерій Михальчук.

Шацька громада незвична ще й тим, що є нетиповим об’єднанням, бо згуртувалося місто і навколишні села. У цьому конкретному випадку цей симбіоз позитивний, а тому є хороша перспектива для створення Волинського Буковеля з відмінною інфраструктурою, ошатними будинками  гарними дорогами і великою кількістю відпочивальників. 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром