У Світязі відбувся турнір з пляжного волейболу «Кубок Світязя - 2017»

21 Серпня 2017, 20:30
8397

Протягом двох днів – у суботу та неділю, 19-20 серпня, на пляжі в селі Світязь (урочище «Куточок рибалки») відбувалися змагання з пляжного волейболу «Кубок Світязя - 2017».

Організували змагання Шацька райдержадміністрація, Шацький національний природний парк, громадська організація «Квітка Полісся», благодійний фонд Петра Нестерука «Дізар».

Участь у волейбольних баталіях зголосилося взяти 14 команд з трьох областей: Волинської, Рівненської, Київської та Львівської, хоча попередньо заявки подали 16 команд. Чи не найбільш географічно була представлена Волинь: учасники були з Луцька, Ковеля, Маневич, Згоран, Старої Вижівки, Шацька.

Урочисте відкриття пляжного волейболу відбулося в суботу опівдні. Вітали команд-учасниць Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, Віталій Цвид, в.о. директора Шацького національного природного парку, і, звичайно, людина, без спонсорської допомоги якої цей турнір було б важко провести - Петро Нестерук, депутат Луцької міської ради, засновник благодійного фонду «Дізар» та громадської організації «Квітка Полісся». Усі вони побажали учасникам волі до перемоги та хорошої і результативної гри.

2


 

 «Вперше у Світязі ми проводимо волейбольний турнір. І я дуже сподіваюся, що він стане традиційним,» - зазначив Василь Голядинець, вітаючи спортсменів.

1

 


 

«Декілька тижнів тому тут, на цьому ж місці, ми спільно провели футбольний турнір, присвячений пам'яті футболіста Адальберта Корпоная. Він був проведений на належному рівні. Думаю, що й цей спортивний захід буде не менш яскравим та насиченим як для команд-учасниць, так і для глядачів», - відзначив Петро Нестерук.

1

 

А далі після спільного колективного фото на двох волейбольних майданчиках відбувались справжні волейбольні війни. Головним суддею волейбольних баталій був Василь Саць із Згоран. Любителі пляжного волейболу протягом двох днів мали змогу спостерігати за 26 іграми, бо команди грали за олімпійською системою (до двох поразок). М’яч підігрував то одним, то іншим волейболістам.

У перший день було нелегко не лише відбивати атаки суперників, а й пробувати самим забивати, адже термометр показував за 30 градусів. Напруга на піщаних полях була ще та! Були поразки та перемоги, злети й падіння у переносному й прямому значенні.

1

 

Приємно, що позмагатися за перемогу вирішили й команда з Шацька. Так, на волейбольному турнірі честь району захищали начальник Шацького РС УДСНС Анатолій Пінкевич та провідний інспектор цієї ж установи Роман Слюз.


 

На жаль, їхня гра закінчилася на етапі боротьби з дуетом із міста Самбір – Володимиром Павелком та Миколою Ліцманом, котрі, до слова, й стали переможцями турніру, перемігши не лише дует шачан, а й своїх суперників у фіналі з міста Вараш Рівненської області – Ігоря Ципана та Івана Романчука. У підсумку команда з колишнього Кузнецовська стала другою, третю сходинку посіли волейболісти команди «Барком» (Львів) у складі Юрія Боктана та Андрія Шиманського. Четвертим став дует «Версаль» з  Луцька – Віталій Положевець та Михайло Сидор. До речі, ця команда була нагороджена грамотою «За волю до перемоги». А переможці отримали кубки, медалі та грамоти. Вручали їх Сергій Стаднік, суддя змагань Василь СацьВіктор Плейтух, перший заступник голови Шацької райдержадміністрації, та Олександр Статкевич, представник громадської організації «Квітка Полісся».

1

1

1

1

1

1

1

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024