У Положеві облаштували дитячий майданчик

16 Травня 2021, 10:45
2484

Самійличівський старостинський округ – один з тих у Шацькій громаді, який добре спрацював у питанні облаштування по населених пунктах дитячих ігрових майданчиків.

Нещодавно таку ж територію  для розваг дітей облаштували і в селі Положеве, йдеться на сайті Шацької громади. 

Це вже третій майданчик у старостинстві, попередні були побудовані в селах Самійличі (виготовили та встановили силами батьків за кошти Самійличівської сільської ради, батьків та фінансової підтримки благодійного фонду «Патріоти Волині») та Пехи  (придбали в рамках проєкту в співпраці  селищної ради та благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»).   

Як розповів староста Олександр Кусько, плануючи майданчик у Положеві, він спершу також сподівався на допомогу благодійного фонду. Втім, з початком епідемії кошти фондів спрямовувались переважно на боротьбу з COVID-19, тому сільські активісти вирішили йти іншим шляхом. Заручившись фінансовою підтримкою селищної ради, благодійників, підприємців,  придбали  лісоматеріал, підготували креслярські ескізи, зробили замовлення в місцевих майстрів.

2

Коли  елементи майданчика були виготовлені, до встановлення, фарбування та облаштування долучилися батьки дітей. В весняну пору провели озеленення території (висадили близько 50 дерев), доукомплектували майданчик додатковими  ігровими  елементами. І, як результат, отримали чудове місце для відпочинку сільської дітвори,  яке стало окрасою населеного пункту.

В перспективі староста хоче доповнити майданчик спортивними атрибутами та елементами декоративного різьблення, встановити сцену (територія чудово підходить для проведення масових заходів, зокрема, дня села).

2

На будівництво майданчика в Положеві з бюджету селищної ради було виділено 12 тис. грн., а загалом витрачено 29 тис. грн. Зі слів Олександра Куська, за помірну суму вдалося облаштувати чудове місце для розваг дітей. Якби довелося купувати нове обладнання, то майданчик обійшовся б втричі дорожче.

За розуміння і вагому підтримку в реалізації хорошої справи староста дякує Шацькій селищній раді, благодійному фонду «Патріоти Волині», фермерському господарству «САМЛАН» і директору Сергію Самолюку, ТОВ «Шацький молокозавод» і директору Михайлу Поліщуку, головному лісничому Прибузького лісництва Юрію Демиху, підприємцям Олександру Пиленку та Олександру Пеху (с. Положево), Василю Печуку (смт Шацьк), завідуючій сільського клубу с. Положеве Людмилі Березовській,  землевпоряднику Богдану Куську та всім небайдужим, які долучились до фінансування і виконання робіт.

2

2

2

2

2

2

2

Коментарі
16 Травня 2021, 17:56
Це все що зроблено в Положеве за останні 10 років.Крім закриття школи.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024