Коли у МОЗ очікують наступну хвилю пандемії коронавірусу

16 Травня 2021, 13:20
1559

У Міністерстві охорони здоров'я України очікують на нову хвилю пандемії коронавірусу в осінньо-зимовий період. Саме на цей час припадає сезон грипу і грипоподібних захворювань.

Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів в ефірі РБК-Україна 15 травня.

«Підйом захворюваності співпадає у часі з сезоном грипу і грипоподібних захворювань. В Україні так складається, що жовтень-листопад іде перше зростання, лютий-березень  друге. Цього року коронавірус у нас повністю співпав з цими хвилями. Ми робимо все, щоби уникнути цієї хвилі, зокрема завдяки вакцинації», – сказав він.

При цьому Ляшко допустив, що нова хвиля може виникнути і раніше, якщо будуть відбуватися і активно поширюватися нові мутації коронавірусу.

Зазначимо, що наразі в Україні дев'ять регіонів вже відповідають «зеленій» зоні за відсотком від епідемічного порогу: Київ, Вінницька, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Хмельницька та Чернігівська області.

Напередодні в Черкаській області, 14 травня, було перевищено коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Цей показник досяг рівня «помаранчевої» зони епідеміологічної небезпеки.

Нагадаємо, що 14 травня в Україні виявили 6 796 нових випадків коронавірусної хвороби. Померли 322 особи.

Раніше ми повідомляли, що в Україні набирає обертів вакцинація другою дозою.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024