Про розробку Хотиславського кар'єру, що впливає на стан Шацьких озер, білоруси не розповідають Україні

14 Серпня 2017, 14:26
2637

Розробка Хотиславського родовища може призвести до обміління Світязя.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Влада Білорусі не ділиться із Україною інформацією щодо ситуації, яка склалася навколо Хотиславського родовища, розташованого в 30 кілометрах від Шацьких озер.

«Це питання (розробка крейдянового кар’єру – ред.) перебуває у нас на контролі. Однак останнім часом я не чув ніяких тривожних сигналів від України. Під час останньої зустрічі нашого Міністра екології Остапа Семерака зі своїм білоруським колегою було порушено це питання. Нині від нас є прохання до білорусів – більш регулярно інформувати про те, що відбувається. На жаль, за останні півроку ми не отримували жодної інформації щодо розробки родовища», – сказав він.

Кизим також розповів про стан проекту з відновлення транспортного річкового сполучення у напрямку Прип’ять-Дніпро.

«Що стосується Прип’яті і Дніпра, то ми чекаємо на екологічну експертизу, яка має бути проведена нашими фахівцями. Лише після того як вона буде зроблена, буде поновлена робота. Розумієте, потрібно поглиблювати дно у річок. Бажання це робити є як у нас, так і у Білорусі. Є певні обсяги фінансування, з якими готова виступити в цьому проекті білоруська сторона. Але про фінансову складову питання наразі не хотів би говорити. Міністерство інфраструктури з нашого боку цим питанням опікується, вони ведуть переговори», – запевнив дипломат.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39