Роботодавцям району розповіли про зміни в законодавстві про працю

14 Серпня 2017, 11:50
1774

У Шацькому районному центрі зайнятості провели бліц-навчання з роботодавцями щодо зміни правил здійснення контролю за додержанням трудового законодавства та мінімальних гарантій в оплаті праці.

Участь у заході, який відбувся в п'ятницю, 11 серпня, взяли заступник начальника відділу управління Держпраці у Волинській області Наталія Ганя, начальник Шацько-Любомльського управління Пенсійного фонду у Волинській області Віктор Гірич, представники центру зайнятості та роботодавці району.

Відкрила засідання директор центру зайнятості Мирослава Терета. Вона ознайомила присутніх з ситуацією на ринку праці та заходами служби зайнятості, що стимулюють створення роботодавцями нових робочих місць. Також директор зазначила, що сьогодні центр зайнятості покращує свої сервіси та освоює нові сучасні технології, а саме – дистанційні форми спілкування з роботодавцями. 

2

 

Під час проведення семінару-навчання були розглянуті  питання про правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності, обов’язки та відповідальність суб’єкта господарювання під час здійснення перевірок; про дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці. Окрема увага була приділена суттєвим змінам у законодавстві, які набули чинності з 01 січня 2017р. та відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю. Інспектор наголосила, що органи Держпраці не ставлять за мету карати, а передусім контролювати дотримання норм законодавства. Особливо зацікавило роботодавців інформація про інспекційні відвідування.

У зв’язку із збільшенням кількості неточностей у подачі звітності до державних органів перед присутніми виступив і начальник Шацько-Любомльського управління Пенсійного фонду у Волинській області Віктор Гірич. Зокрема, він наголосив на уважному і коректному поданні фінансової звітності, основних помилках при прийнятті звітності та тісній співпраці з державними органами, в тому числі центром зайнятості та інспекцією праці.

Активну участь у семінарі взяли суб’єкти господарської діяльності району, які обмінялися думками щодо реального стану оплати праці на підприємствах та задавали багато питань щодо практичного застосування законодавства про працю, на які отримали вичерпні відповіді.

Лідія Шеметило, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Шацького РЦЗ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39