Крадіжки, сім ДТП, загублені діти та шахрайства з відпочивальниками - події тижня, що минули

12 Серпня 2017, 11:25
2664

Спекотний минулий тиждень позначився і на збільшенні кількості відпочивальників, які приїхали на Шацькі озера, і на кількості звернень до поліції. Коли за тиждень до 1 серпня було зафіксовано 92 звернення до поліції, до за минулий тиждень - з 2 по 8 серпня - аж 115.

Чи не найбільша кількість звернень – про гучну музику у розважальних закладах сіл Світязь та урочища Гряда, а також на базах відпочинку. Майже щодня повідомляли відпочивальники про конфлікти з власниками та адміністрацією баз відпочинку, охороною (Гряда, Світязь).

За ці дні в районі зафіксовано аж сім ДТП. У двох аваріях, на жаль, не обійшлося без постраждалих. У селі Гаївка житель с.Гончарівка Золочівського району, керуючи автомобілем «Сітроен Берлінго» не надав переваги в русі зустрічному мотоциклу «Вайпер», яким керував неповнолітній  житель с.Мельники, внаслідок чого останній отримав травми та був госпіталізований у травматологічне відділення Любомльської районної лікарні. 7 серпня, на автодорозі у селі Мельники квадроцикл «Can-Am» врізався в електроопору.

Внаслідок ДТП травмувався 16-річний громадянин Республіки Польща, який керував транспортним засобом. У результаті зіткнення хлопець отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у віділення реанімації районної лікарні. За фактом ДТП слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

В інших ДТП, які сталися в с.Світязь, смт Шацьк (поблизу супермаркету «Наш край»), ур. Гряда, ніхто, окрім автомобілів, не постраждав. 

Збільшилася й кількість крадіжок, зокрема, мобільних телефонів та грошей. Прикметно, що зафіксовані крадіжки майна з автомобілів.

Так, 4 серпня, на базі відпочинку  в урочищі Гряда невідомі обікрали двох відпочивальниць із Республіки Білорусь. Сума завданих збитків становить понад 10 тис. грн. Близько опівдня зловмисник викрав з автомобіля «Hyundai Santa Fe», який належить 31-річній громадянці Республіки Білорусь, 600 білоруських рублів, 14 тис., російських рублів та 400 дол. США. Слідчі розпочали за фактом крадіжки кримінальне провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.

Не вберіг в автомобілі «Hyundai» свої гроші й гр.. Б., 1971 року народження: з його авто, яке знаходилось в ур.Гряда, злодії поцупили 1 тисячу доларів США, 13900 гривень. У жителя Тернопільської області з кімнати на базі відпочинку, що в с.Світязь, невідомі особи викрали 1 тисячу гривень та 30 доларів.

Повідомляли і про викрадення мобільних телефонів та планшетів: власниця бази відпочинку в с.Світязь заявила, що з кімнати у відпочивальників викрали планшет та чотири мобільні телефони. Сума збитків становить 20 тис.грн. Телефон вартістю 7,5 тис.грн. невідома особа викрала із намету у відпочивальниці в с.Світязь.

Тричі поліція повертала загублених дітей батькам. Так, на пляжі напроти закладу «Лемарк» зник семирічний хлопчик. Також у Світязі 6 серпня повідомили про зникнення трирічного хлопчика, про що в поліцію заявили родичі. У цих випадках поліція оперативно знайшла дітей та повернула їх батькам.

А в Шацьку хлопчика 11 років, який заблукав, помітила місцева жителька. Вона викликала поліцію, які з’ясували, що хлопчина – мешканець Шацька, хворіє на епілепсію, знаходиться під опікою жительки районного центру. Хлопчика повернуто опікунці.

Традиційними стали повідомлення про шахрайства щодо відпочивальників: за попереднє бронювання будинків для відпочинку житель села Брище перерахував на картку шахраям 200 грн., житель смт Іваничі – 1600 грн., ковельчанин – 600 грн. По усіх трьох випадках матеріали були зареєстровані в єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39