Обікрали хату та гульнули на Світязі

12 Серпня 2017, 10:05
3516

Поліція вже розкрила найзухвалішу крадіжку у місті шахтарів на Волині.

У приватному секторі  Нововолинська місяць тому обчистили до нитки будинок, господарі якого поїхали на вихідні у село.

Злодії винесли ВСЕ. Все, що працьовите подружжя заощаджувало впродовж десятиліть і відкладало для дітей та онуків.

Про це пише Кордон з посиланням на РАДАР.

Увечері четверо злодійкуватих  наркозалежних молодиків завітали до свого приятеля. І помітили, що в одному з будинків не світиться жодне вікно. Пройшлися раз, другий… жбурнули щось за паркан… тиша.

Зазвичай тут охороняв подвір’я пес, але того дня і він поїхав у село.

Наступного вечора під цю хату прийшли троє непроханих гостей. Акуратно віджали пластикове вікно, залізли у чуже помешкання.


 

Один із бандюків майже одразу натрапив на сховок із коштовностями та грішми. Тихцем поклав їх у кишеню, подільникам нічого не сказав. А вони й далі порпались у шафах та шухлядах, сподіваючись на солідні трофеї.

Перевернули хату догори дригом. Не змогли відчинити, а тому забрали з собою сейф. У ньому хазяїн тримав нарізний карабін “Форд”, пневматичну рушницю,  набої.

50-кілограмовий сейф винесли у покривалі.

Годинники, набір столових ножів, ювелірні прикраси, плазмовий телевізор, ключі від автомобіля, ба навіть усю нову постіль та рушники поцупили теж. Набили торби – і подалися з хати, гублячи або й викидаючи дорогою дріб’язок.


 

У темному провулку біля приватного медичного закладу (поряд виконкомівські гаражі!) викинули документи господарів. Потягли чуже добро далі, аж за готель “SIS”. Десь там поділили.
 
Тим часом господарі, не підозрюючи лихого, відпочивали у селі. Спокій порушила їхня доросла дочка, що проходила повз батьківську хату в Нововолинську. Зателефонувала: “Ви там вікно забули зачинити… Злодії влізли!”
Та насправді два вікна відчинили грабіжники.
 

 

Частину речей «скинули в одному з ломбардів» деякі речі, та й подалися на Світязь, де гульнули на повну. Карабін вартістю близько 20 тисяч гривень продали знайомому за 2 тисячі. Той добре розумів, що купує крадене, тому мерщій позбавився цінної речі – вже за 4 тисячі.

Зброю в нього придбав мисливець.

А от пневмат розшукують ще й досі.

Працівники Нововолинського відділення поліції вийшли на слід злочинців за лічені дні. Усіх трьох уже взяли під варту і помістили в ізолятор тимчасового тримання.


 

Один із них – із Запоріжжя, має луцьку реєстрацію, але мешкає в Нововолинську, відбув термін за пограбування. Двоє інших – місцеві наркомани, у них за плечима розбої та крадіжки.

У затриманні підозрюваних брав участь луцький спецпідрозділ “КОРД”.

Крадії стверджували, що все мерщій збули. Поліція з дозволу суду провела шість обшуків. Зробила запит у володимир-волинський ломбард – і небезрезультатно. На жаль, найцінніших речей там уже не було.

Підполковник поліції Сергій Галащук особисто вилучав на одній із злодійських хат коштовний годинник та іменний карабін. Виявили ще дещо. Однак збитки лишаються дуже значними.


 

Потерпілі щиро вдячні працівникам Нововолинського відділення поліції на чолі з Андрієм Литвином за оперативне розкриття злочину.

Злодії наразі за гратами. Той, що вкрав коштовності та гроші, так спільникам і не зізнався. За це його потім жорстоко побили. Поламали ребра.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024