В обласному бюджеті передбачили гроші на капітальний ремонт внутрішньогосподарських каналів Шацької селищної ради

25 Квітня 2021, 15:40
2688

Обласні депутати проголосували за те, щоб в цьогорічному бюджеті передбачити кошти для будівництва очисних споруд в селищі Торчин і в селі Дубове, а також на заходи для запобігання забруднення довкілля та попередження від підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

Це стало відомо під час сесійного засідання обласної ради 21 квітня, повідомляють у пресслужбі Волинської облради.

Так, згідно з рішенням про внесення змін до регіональної екологічної програми «Екологія 2016 - 2022», затвердженої рішенням обласної ради від 10 лютого 2016 року № 2/27, у програмі передбачили співфінансування обласного бюджету на наступні заходи:

  • нове будівництво очисних споруд на вул. Незалежності в смт Торчин Луцького району. На це з обласного бюджету надійде один мільйон гривень, з місцевого – майже 500 тисяч гривень.
  • нове будівництво локальних очисних споруд по вул. Пришкільна с. Дубове Ковельського району. На це з обласного бюджету надійде 400 тисяч гривень, з місцевого – 200 тисяч гривень.

Крім того, передбачені кошти на заходи пов’язані з охороною атмосферного повітря. Зокрема, на заходи, спрямовані на зменшення шкідливих викидів в атмосферне повітря та покращення його стану, в обласному бюджеті передбачили близько одного мільйона гривень. На заходи, пов’язані з раціональним використанням і зберіганням відходів виробництва і побутових відходів в обласному бюджеті передбачили наступні видатки:

  • на забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізація, видалення, знешкодження і заховання відходів (в т.ч. рекультивація та ліквідація стихійних сміттєзвалищ) на території Волинської області виділили 500 тисяч гривень.
  • на організацію роздільного збирання твердих побутових відходів на території області (придбання спеціального обладнання та влаштування майданчиків для екологічно безпечного роздільного збирання ТПВ) в обласному бюджеті передбачили 1,6 мільйона гривень.

Також передбачили кошти на капітальний ремонт русла річки Турія, на капітальний ремонт внутрішньогосподарських каналів на території Світязької сільської та Шацької селищної рад, на очищення внутрішньогосподарських меліоративних каналів та ремонт гідроспоруд Прип’ятської осушувальної системи, а також на здійснення заходів від підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь на території Волині.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024