Любомльська громада та санаторій «Лісова пісня» підписали меморандум про співпрацю

23 Квітня 2021, 16:12
2148

20 квітня з робочим візитом до санаторію «Лісова пісня» навідалися представники Любомльської міської ради на чолі з головою громади Романом Ющуком.

Участь у зустрічі також взяли його заступник Микола Оніщук, депутат Ковельської районної ради від Любомльщини Олег Зламанюк та депутат обласної ради Володимир Дибель. Метою візиту стало підписання меморандуму про співпрацю, яким передбачається організація оздоровлення та відпочинку обдарованих дітей Любомльської громади у санаторії «Лісова пісня», пише газета «Новий погляд+». 

Руслана Дибель, директор санаторію «Лісова пісня», розповіла про те, які реабілітаційні відділення тут працюють та які захворювання лікують у здравниці.

«У нас сьогодні є дуже потужна лікувальна база, працює п’ять реабілітаційних відділень, маємо майже сто різноманітних лікувально-оздоровчих процедур, кваліфікованих спеціалістів. Кожного року вкладаємо кошти у ремонт номерів, підвищуючи їхню комфортність, оновлюємо лікувальну базу, впроваджуючи сучасні методики реабілітації, поєднуючи їх з народною медициною»,  зазначила Руслана Євгеніївна.

Візитівкою оздоровчого закладу є фітолікування, а про його широке застосування у закладі розповіла завідувачка лікувально-діагностичним відділенням Тетяна Лопошук. Вона заодно провела гостям екскурсію відділенням та розповіла про те, які ще методи лікування застосовують у своїй практиці.

Акцентували увагу любомльчан і на грязелікуванні, відзначивши, що сировину для цього беруть у місцевому родовищі. Лікувальні властивості місцевих торф’яників підтверджені лабораторними дослідженнями. Окрім того, «Лісова пісня»  це одна з небагатьох оздоровниць, яка успішно проводить лікування такого важкого та «незручного» для людей захворювання шкіри, як псоріаз.

«Наразі останній етап дослідження (клінічний) проходить і мінеральна вода з нашої свердловини, яку будемо застосовувати у лікуванні хвороб нирок та шлунково-кишкового тракту, а відтак у нас буде можливість відкрити нові відділення. Оскільки ця вода містить багато брому, то будемо застосовувати її для лікування людей із порушеннями психологічними та нервової системи»,  зазначила Руслана Дибель.

Після оглядин санаторію в актовому залі відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю, підкресливши, що вона буде взаємовигідною для обох сторін: як для здравниці, так і для Любомльської громади. 


1






1


1

 

Віта ШЕПЕЛЯ

Коментарі
24 Квітня 2021, 00:21
Якщо немає сили, то треба відійти на сторону. Не дають ради одному санаторію, то ще й взялися за Згоранський.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром