У Світязько-Смолярській школі організували веселковий тиждень

20 Квітня 2021, 12:30
2126

Згідно з виховним планом роботи навчального закладу з 12 по 16 квітня у Світязько-смолярській школі проходив «Кольоровий тиждень».

Про це повідомили на сторінці навчального закладу у фейсбук.

Різнобарвними пазлами складаються дні, кожен з яких присвячений певному кольору. Адже відомо, що кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися.

12 квітня «Зелений Понеділок» – день присвячений захисту тварин, екології й збереженню довкілля. Зелений колір заспокійливо діє на нервову систему, знімає головний біль, стомлення, надає відчуття бадьорості. Його психологічний вплив: сприяє гармонії, розташуванню до інших людей. Робить врівноваженим, знімає негативні емоції, агресію, внутрішню скутість, розслабляє. Зелений створює заспокійливий настрій, дає надію, почуття гармонії, безпеки, вільності.

13 квітня «Червоний Вівторок» – день добра, любові, дружби, щирості. Червоний колір підвищує кількість адреналіну в крові, підвищує працездатність, силу та відчуття самовпевненості. Створює відчуття тілесного тепла. Його психологічний вплив: додає впевненості, почуття безпеки, формує риси лідера. Допомагає при депресії, страху, подоланні інерції. Покращує настрій і зміцнює волю. Червоний допомагає набратися рішучості та сміливості.

14 квітня «Фіолетова Середа» – день енергії, драйву. Фіолетовий - колір, який час від часу стає модним, а для когось завжди улюбленим. Психологи і мистецтвознавці вважають, що цей колір полюбляють романтики та натури творчі. Не дивно, адже фіолетовий чи ніжний бузковий нагадує нам призахідні небеса і ніжні квіти: фіалки, бузок, люпин та багато інших. Фіолетовий - часто символ ночі й містики, таємничості та незбагненності. Це - колір, який гармонізує і вирівнює протилежності.

15 квітня «Жовтий Четвер» – день світла, знань, інтелекту. Жовтий колір стимулює мозкову діяльність і моторику, стимулює уяву та практично не набридає.Його психологічний вплив: знімає негатив, додає впевненості, підвищує сприйнятливість до нового, стимулює творчість, дисциплінованість, допомагає сконцентруватися. Жовтий посилює концентрацію уважності, стимулює роботу мозку.

16 квітня «Синя П’ятниця» – день емоційності, спілкування, творчості. Синій колір знімає збудження та агресію. Також сприяє розвитку розумових здібностей та поліпшує пам'ять, тому він вважається кольором знання. Його психологічний вплив: проганяє тривогу, розвиває інтуїцію, очищає мислення, допомагає заглибитися в себе. Знімає напади істерики, м'язову напругу. Допомагає недовірливим, неспокійним, напруженим дітям. Коли діти починають стомлюватися від робочого тижня, синій колір буде їх стимулювати. Синій сприяє спогляданню та роздумам, навіває фантазії.

Ентузіазм, творчий підхід учителів, допомагають зробити тиждень справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен день «Кольорового тижня» проходить на високому емоційному підйомі. Діти посміхаються. Ходити до школи, за їх думкою, стало цікавіше.

1

1

1

1

1

1

2

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024