У Шацькому районі вирощуватимуть лохину по-європейськи

04 Серпня 2017, 13:15
4015

Новітню біотехнологічну лабораторію європейського зразка презентували у Луцьку.

Про це пише “Агравері”.

Напрямком діяльності лабораторії є мікророзмноження рослин методом in vitro.

In vitro ― це високоякісна технологія розмноження рослин. При використанні мікроклонального розмноження, посадковий матеріал набуває високої якості і позбавляється хвороб. Таким чином, саджанці захищені від вірусів, бактерій, бактеріального раку і навіть мікоплазменної хвороби. Від звичайних саджанців вони відрізняється тим, що мають високу ступінь приживлюваності, однорідність розвитку, довговічність, швидкий ріст, розвиток і підвищену морозостійкість та врожайність.

Використовуючи новітні біотехнології, лабораторія вирощує саджанці лохини, чорниці, полуниці, жимолості, декоративних рослин.

Зокрема, співвласниця сільськогосподарського товариства «Сонцедар» Антоніна Юхимчук заявила, що її підприємство готове до співпраці із лабораторією.

«Сонцедар» займається вирощуванням лохини у Шацькому районі. Оскільки ці насадження починають плодоносити на третій рік після посадки, то якість розсади ― чи не найважливіша складова в економічному благополуччі підприємства. Лабораторія може гарантувати якість рослин за доступними цінами (адже у Польщі, де вітчизняні ягідники сьогодні закупляють посадковий матеріал, ціни значно вищі).

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром