На Пулемецькому озері зловили двох браконьєрів з сітками

13 Квітня 2021, 09:36
3191

У період з 5 по 12 квітня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 24 порушення природоохоронного законодавства.

Так, склали 14 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та чотири за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформили шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, повідомляють у волинському рибоохоронному патрулі. 

«За даний період на порушників наклали 714 гривень штрафів. Під час рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 15 кг водних біоресурсів. Також вилучили 4 одиниці заборонених знарядь лову та ще 80 одиниць – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, восьмого та десятого квітня в ході рибоохоронного рейду на водойми Володимир-Волинського району викрили ряд порушень правил рибальства. На р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж двоє громадян здійснювали вилов риби на нерестовищі. На водних об’єктах, поблизу сіл Хорів та Цевеличі Локачинської ТГ громадяни рибалили з перевищенням дозволених знарядь лову. На викритих громадян складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

В ході рибоохоронної роботи на р. Турія, поблизу с. Блаженик Турійської ТГ Ковельського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 5 од. сітних знарядь лову.

Дев’ятого квітня викрито грубі порушення Правил рибальства на оз. Пулемецьке, поблизу с. Пулемець Шацької ТГ Ковельського району (Шацький нацпарк). Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. На порушників складено адмінпротоколи. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Десятого квітня волинські рибпатрульні здійснили рейд водоймами Рожищенської ТГ Луцького району. Обстежено р. Лютиця, поблизу с. Сокіл та р. Стир в межах сіл Навіз, Незвір та Боровичі. На водних об’єктах виявили та вилучили 60 одиниць сітних знарядь лову, загальною довжиною 1800 метрів. Складено безгосподарські акти.

12 квітня в ході спільного рибоохоронного рейду рибпатрульних та інспекторів відділу прикордонної служби «Щитинська Воля» викрили грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам. Інцидент стався на оз. Волянське, поблизу с. Щитинська Воля Ратнівської ТГ Ковельського району.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Довідкова інформація

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024