На метеостанції у Світязі зафіксували максимальну температуру за останні півстоліття

03 Серпня 2017, 09:20
2884

На метеостанції «Світязь» 1 серпня синоптики зафіксували абсолютний максимум для нашого краю – температура повітря сягнула 37-ми градусів у тіні. Це рекорд за останні 50 років спостережень, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Скільки ще триватиме аномальна спека?

Причиною небувалої спеки на Волині синоптики називають надходження гарячого сухого циклону з Північної Африки. Останні кілька днів стовпчик термометра удень досягав позначки 33-37 градусів. За правилами метеорологів, температура повітря вимірюється у тіні. Відтак, на сонці волиняни помічали, що ртутний стовпчик піднімався далеко за 40.

Як розповіла черговий синоптик Алла Адамська, гаряче волинянам буде ще довго. І хоч у найближчі дні спека дещо спаде, але буде все одно спекотно: 29-34 градуси. Синоптики розраховують на появу купчастих хмар, подекуди можливі короткочасні грозові дощі.

У зв’язку з аномальними для Волині погодними умовами, на 20% збільшилась кількість викликів «швидкої допомоги». Особливо страждають люди літнього віку та хворі із гіпертонічними розладами, повідомила лікар виїзної бригади обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Ірина Анекушина. За таких умов медики радять контролювати свій артеріальний тиск, не виходити на вулицю з 12 до 16 вечора і вживати достатню кількість рідини – до 2-х літрів на день.

Лікарі також закликають не вживати спиртного і особливо уважно стежити за дітьми на водоймах. Адже кількість відпочивальників на річках і озерах, а відтак і нещасних випадків із ними, у спекотну погоду збільшується.

Особливо гаряча пора на курортах у Шацькому районі. Адже на метеостанції «Світязь» 1 серпня синоптики зафіксували абсолютний максимум для нашого краю – температура повітря сягнула 37-ми градусів у тіні. Це рекорд за останні 50 років спостережень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39