Головна лікарка Шацької громади розповіла про ситуацію із коронавірусом та вакцинацією

09 Квітня 2021, 16:45
3743

31 березня під головуванням Сергія Карпука відбулося засідання чергової восьмої сесії Шацької селищної ради.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

Після затвердження порядку денного обранці громади озвучили депутатські запити:  Руслан Кушнір – про необхідність ремонту моста на дорозі державного значення Залісся-Пульмо, Андрій Лисий – про важливість заміни радянських написів на пам’ятниках у селах Світязь та Піща; про самовільно захоплену земельну ділянку в Шацьку (колективне звернення мешканців вулиць Волі, Садова, провулку Садовий).

Депутат Володимир Найда запитав про ситуацію в громаді з захворюваністю на COVID -19 та процес вакцинування.

Відповідь дала присутня на сесії Світлана Крецу, директор КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради»:

"Епідемічна ситуація із захворюваністю – під контролем. 22 березня в Шацькій лікарні  почався процес вакцинації жителів. Двічі в селище приїжджали спеціалісти обласних мобільних бригад, а на сьогодні 8 наших медичних працівників пройшли навчання, і ми маємо в громаді два свої пункти щеплень – при Шацькій та Піщанській амбулаторіях. В планах – ще один, в Пульмівській амбулаторії ЗПСМ. В медичних закладах щодня проводиться імунізація населення вакциною CoviShield. В жодного зі щеплених осіб не спостерігалося особливо виражених побічних реакцій".

Депутати заслухали та затвердили звіт про виконання фінансового плану КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради» за четвертий квартал 2020 року, внесли зміни до рішення Шацької селищної ради «Про утворення постійних комісій Шацької селищної ради восьмого скликання, обрання їх складу» та в Програму профілактики правопорушень Шацької селищної ради на 2021-2025 роки.

На сесії було прийняте рішення про застосування органічних добрив на території Шацької селищної ради, в якому прописаний ряд вимог до суб’єктів господарської діяльності та членів особистих селянських господарств. Підтримали депутати і рішення щодо попередження загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на території ради.

З інформацією про стан забезпечення жителів громади лісопродукцією (дровами) на опалювальний сезон 2021-2022 роки виступила Марія Христецька, директор Шацького національного природного парку. З її слів, згідно з колективним договором, протягом минулого і нинішнього років було відпущено 1027, 1 м. куб. дров та 130,51 м. куб лісоматеріалів для будівництва. Відповідно для населення: 738,88 м. куб. дров та 29,1 м. куб. матеріалів.

На сесії затвердили низку програм, положення про порядок призначення стипендії кращим спортсменам Шацької селищної ради, прийняли звернення з актуальних питань до вищого керівництва країни та відповідні рішення по земельних питаннях.

2


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024