На озері Прибич виявили порушення правил рибальства

02 Квітня 2021, 10:10
1766

У період з 22 по 29 березня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 22 порушення природоохоронного законодавства.

Так, склали 14 протоколів за порушення Правил рибальства (частина 3 статті 85 КУпАП) та чотири – за грубі порушення рибальства (частина 4 статті 85 КУпАП). Про це Бізнес.Район повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі. 

Крім того, оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«На порушників наклали 697 гривень штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 38 262 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 5 кілограмів водних біоресурсів. Також вилучили вісім заборонних знарядь лову та ще 73 одиниці – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Читайте також: У 2020 році 16 підприємств забезпечували Волинську область рибою.

Для прикладу, 26 березня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели рибоохоронний рейд на річці Стохід, поблизу сіл Угли та Арсеновичі Ковельського району. Під час обстеження виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили 32 одиниці сітних знарядь лову. Склали два акти виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучили.

На тій ж водоймі викрили громадянина, який порушував Правила рибальства. На особу оформили протокол про адмінправопорушення за частиною 3 статті 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

Читайте також: Нерест 2021: у Волинському рибоохоронному патрулі готуються до весняного сезону.

2

Того ж дня на озері Прибич Шацької ТГ Ковельського району викрили п’ять порушень Правил рибальства. На громадян склали протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 3 статті 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

26 березня під час рейду на річці Стохід в межах сіл Оленино, Боровно та Великий Обзир Камінь-Каширського району (Ландшафтний заказник «Стохід») вилучили 30 одиниць сіток, загальною довжиною 500 метрів. З сіток випустили у водне середовище рибу: 9 щук, 13 карасів сріблястих, 17 пліток та 10 окунів. Попередили збитків на суму 9 768 гривень.

Пізніше на тій ж водоймі викрили громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів знаряддям лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

Читайте також: На водоймах Любешівщини природоохоронці вилучили понад сорок браконьєрських сіток.

На особу склали адмінпротокол. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

27 березня завдяки зверненню небайдужого рибалки на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля виявили безгосподарські знаряддя лову на старому руслі річки Стир, поблизу села Годомичі Маневицької ТГ. Так, з водойми вилучили п’ять сітних знарядь лову, склали відповідний безгосподарський акт.

Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40.

Судили чоловіка, який у Любомлі торгував рибою без документів.

Довідково: 

З першого квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Читайте також: Любешівця судили за незаконно куплені 12 щук.


1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024