Шацький район одним із перших розпочав жнива

28 Липня 2017, 15:15
1858

За ініціативи департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації провели відеоселекторну нараду. Захід відбувся 26 липня під головуванням директора департаменту АПР Юрій Горбенка.

Про це йдеться на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У студіях відеозв’язку були присутні окремі голови райдержадміністрацій, заступники голів РДА та керівники структурних підрозділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

Під час наради розглянули актуальні питання аграрної галузі, зокрема: проведення жнивної кампанії 2017 року та освоєння коштів за програмами підтримки АПК.

Заступник начальника управління-начальник відділу земельних відносин та землеробства департаменту АПКОлександр Книш інформував про хід жнивної кампанії в області.

 Жнива в області розпочались у першій декаді липня збиранням озимого ячменю. Станом на кінець липня збирання цієї культури практично завершено, обмолочено 4,7 тис.га, при середній урожайності 47 центнерів з гектара.

     Погодні умови поточного року спричинили певну затримку збирання озимого ріпаку, лише у другій декаді липня було розпочато його збір. На сьогодні обмолочено 16,2 тис.га, що становить майже 60 %, при середній урожайності 34,3 ц/га. Станом на 25 липня у половині районів області розпочато збирання озимої пшениці. На даний час зібрано 4 тис.га (3%).

     У чотирьох районах області (К-Каширський, Любомльський, Маневицький, Шацький) господарства населення приступили до збирання озимого жита. Зібрано 1,2 тис.га (4,3 %), при середній урожайності 23 ц/га.

     Збирання озимого тритікале розпочато у Ратнівському та Шацькому районах.

     В Іваничівському та Локачинському районах приступили до збирання ярого ячменю (всього обмолочено 1,3 тис.га, при середній урожайності 41 ц/га).

     В активній фазі перебуває обмолот гороху, зібрано майже 2 тис.га (22%) при середній урожайності 43 ц/га.

     Єдиним районом області де, згідно оперативної інформації, не розпочато жнивних робіт є Любешівський район.

     В цілому, початок жнивної кампанії дає підстави розраховувати на валовий збір зернових на рівні минулого року.

     Рівень поточних цін на зернові, порівнюючи із минулорічними, є вищим, в середньому на 600-700 грн за 1 тонну і майже на 2 тис.грн. на ріпак.

     Середньозважені закупівельні ціни за одну тонну зерна в області на даний час наступні: пшениця 3 класу – 4500 грн, пшениця 4 класу – 4100 грн, жито групи А – 3500 грн, ячмінь 3 класу – 4000 грн. ріпак в межах 12000 грн за тонну.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром