Засудили пенсіонера-інваліда, який у Хрипську убив односельця

26 Липня 2017, 17:08
2707

У неділю, 29 січня 2017 року, в селі Хрипськ Шацького району 70-річний місцевий мешканець ножем убив 27-річного односельця.

Затриманому слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Днями завершився суд над вбивцею-інвалідом. Розглядали справу у Ковельському міськрайонному суді.

Як повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень, близько 2.30 год. 29 січня пенсіонер-інвалід (чоловік без однієї ноги) знаходився в своєму будинку в кухні разом з двома знайомими, з якими разом розпивали спиртне.  До нього в будинок в стані алкогольного сп’яніння прийшов 27-річний односелець та просив дати йому без грошей літр горілки. Коли пенсіонер відмовив, той розізлився, розмахував руками і взявши до рук табурет, вдарив ним пенсіонера по голові. Від такого удару стілець розламався об голову інваліда, з якої пішла кров. Мати убитого та ще один гість намагалися вгамувати чоловіка, однак, той дуже «розійшовся».

Пенсіонер-інвалід, який сидів та не зміг утекти від нападника, бо протез залишив у іншій кімнаті, сидячи в кутку на диванному куточку, дістав з шухляди столу ножа для самозахисту. Коли молодик кинувся на пенсіонера, то мабуть, не помітив, що той тримав ніж у руці, і наштрикнувся на нього. Від  отриманої травми 27-річний чоловік помер на місці.

Обвинувачений в суді визнав свою вину частково. Зважаючи на це та інші обставини, пенсіонеру-інваліду, який позбавив життя свого односельця,  Ковельський міськрайонний суд Волинської області в складі колегії суддів присудив покарання у вигляді позбавлення волі терміном 1 рік 10 місяців з урахуванням  строку відбування покарання обвинуваченому з моменту його затримання – з 29 січня 2017 року і до моменту винесення вироку з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром