Квест, ребуси, показ мод: як у школі на Шаччині відзначають рік математики

27 Березня 2021, 11:20
3136

«Математика – цариця наук, а арифметика – цариця математики» - це слова відомого німецького математика Карла Гаусса. Історія математики починається приблизно з того моменту, як наші предки усвідомили, що кількість горщиків і мисливського інвентарю вимагають обліку. Так з'явилися прообрази чисел і перша математична операція – складання.

Про це пишуть на сторінці Світязько-Смолярської школи у фейсбук.

Потреба в математичних розрахунках зростала з кожним днем. Треба було вміти точно підраховувати не тільки кількість людей у своїй громаді, але і поголів'я худоби та площі пасовищ.

З бурхливим розвитком торгівлі й будівництва володіння елементарною математикою стало і зовсім запорукою добробуту. Щоб вижити та прогодувати сім'ю, люди повинні були вміти рахувати. Всі знають, що математика - цариця наук, а арифметика – це те, з чого почалася ця наука і без чого вона не може існувати.

2020-2021 рік оголошено Роком математики в Україні. Не минув він безслідно і в школі  села Смоляри Світязькі. Вчителями математики нашого навчального закладу було проведено ряд математичних заходів.

Литвинчук О.М. провела такі заходи:

  •  «Математичний ребус-квест»: математичні ребуси з підказками були заховані по класах. Всі учні школи мали можливість проявити себе.
  • «Математичний турнір» – захід, де змагалися дві комади: « Привіт» та «Кмітливі математики».
  • Інтелектуальна математична гра «Хто розумніший?», де безперечну перемогу здобула команда дівчат.

Буденчук О.М. провела такі заходи:

  •  «Розгадай кросворд» – кожен клас розгадував математичний кросворд відповідно до своєї вікової категорії. Оцінювалось швидкість і правильність.
  • «Математичне кафе», де учні мали змогу у цікавій формі продемонструвати свої знання з математики, вчилися працювати в команді
  • «Математична мода» – школярі демонстрували свої "моделі" у вигляді одягу з геометричних фігур, запису математичних формул. Всі учасники проявили творчий підхід до завдання: всі моделі цікаві та оригінальні.
  • «Наодинці з математикою» – інтелектуально-розважальна гра
  • «Математичні ребуси»

Також у філії проходив Всеукраїнський етап Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру-2021». Участь взяли учні 2, 5 і 7 класів.

Всі проведені заходи спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу дітей до вивчення математики, розширення кругозору вихованців.

«Сподіваємось, що більшість наших школярів відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення», – йдеться у дописі.

1
1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024