Піща: на творчому звіті возвеличили в пісні Україну і рідне село

26 Липня 2017, 12:40
3694
На престольне свято Казанської Божої Матері у Будинку культури села Піща відбувся творчий звіт під назвою "Мій край - моя родина".
 
Україна – це наш рідний край, наша дорога й мила Вітчизна, земля, де ми народились, уперше побачили й пізнали світ, почули колискову пісню, рідну мову, відчули любов і ласку – це наша найдорожча у світі Батьківщина. Тут жили наші прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, відчуваємо поклик рідної землі.
 
Під час концерту, який 21 липня організувала директор Будинку культури Валентина Будько,  ми згадували загиблих героїв АТО, пом'янули їх хвилиною мовчання та присвятили їм пісні "Пам'ятаймо" - у виконанні Дордюка Олександра та хору Будинку культури, "Над землею тумани" у виконанні гурту "Розмай". У концерті також брали участь вокальні ансамблі "Капітошки", "Дзвіночки", гурт "Розмай", фольклорний ансамбль "Піщаночки", танцювальний колектив "Барви", вокальний колектив Будинку культури.
 
...Могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша культура збагачується за рахунок родинної історичної спадщини – української пісні. Пісня є наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співучого народу. Мовою пісні гортаємо сторінки історії. У кожної людини є своє рідне гніздечко, як у пташки. Те гніздо, в якому кохали і доглядали нас батько і мати. І де б не були ми, та в думках, мов лелеки, линемо до батьківського гнізда і несемо любов свою здалека, яку назавжди в серці зберігаємо.
 
Ірина Густирь
 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024