Чому в Шацьку комунальники забрали контейнери для роздільного збору сміття

25 Липня 2017, 14:00
3521

Лише зо два тижні тому по різних вулицях Шацька комунальним підприємством «Будинкоуправління» були розставлені контейнери для роздільного збору сміття. Таку пробну практику з роздільного збору сміття спільно запровадили комунальники, Шацька селищна рада та фірма «Укрпостач». І в перші дні, допоки не розпочався наплив відпочивальників, у контейнери й справді кидали лише пластик та скло.

Але з кожним днем люди ставали все нахабнішими: контейнери з дня у день обростали не лише мішками із посортованою тарою, а й іншими відходами, в тому числі й харчовими.

- Нам довелося вже з двох вулиць забрати ці контейнери, бо хочеш зробити людям добро, а вийшло, як завжди, - обурюється керівник шацький комунальників Іван Коваль. - Забрали контейнери з вулиці Шковороди (біля гаражів УОСу) та біля ПриватБанку (вул. 50 років Перемоги). Бо такого нахабства і безкультур’я ще не бачив. Біля контейнерів іноді було більше мішків з непотребом, ніж посортованого. Та ж ситуація повторюється біля магазину «Діана». Люди звикли до того, що комунальне підприємство має безкоштовно прибирати та вивозити сміття за кожним. Такого у цивілізованих країнах ніде нема. За вивезення сміття потрібно платити усім.

А в нас виходить так: люди, які приймають відпочивальників і заробляють гроші, не мають в рік 240 гривень на оплату послуг. Чому так кажу, бо є відео з магазину «Діана», де чітко видно, хто, коли і яким автомобілем звозив відходи до контейнерів, де має кидатися тільки скло і пластик. Звичайно, підкидають туди сміття й сусіди, і відпочивальники. Якщо люди будуть і далі так чинити, нам доведеться забрати контейнери та встановити їх там, де буде порядок.


 

А відео з вказаними прізвищами тих, хто підкидав комунальникам сміття і не хоче платити за його вивіз, будемо оприлюднювати в Інтернеті на сайті Район.Шацьк. Нехай люди знають своїх «героїв».

Нагадаю, КП «Будинкоуправління» організувало пакетний вивіз сміття, де сміттєві пакети з логотипом нашого комунального підприємства продаються у магазинах селища. Є у нас спеціальні контейнери, у вартість яких входить послуги х вивозу сміття за графіком (вартість – 240 грн. за рік).


 

Нагадуємо графік вивезення сміття КП «Будинкоуправління».

У селищі Шацьк вивезення від населення твердих побутових відходів здійснюється кожного другого тижня місяця по днях:

- понеділок: вулиці Шевченка, Перемоги, Чапаєва, 17 вересня, Природна, Молодіжна, Б.Хмельницького, Коротка, провулок Б.Хмельницького;

- вівторок: вулиці Незалежності, Будівельників, 8 Березня, Нова, Промислова;

- середа: вулиці 1 травня, Вишнева, О.Довженка, Я.Смоляр, Поліська, Січових Стрільців, Польова, Зелена, Вільхова, Новоселів, Дружби, Івана Франка, Данила Галицького, 1 грудня, Калинова, провулки 50 років Перемоги, Я.Смоляр, Миру;

- четвер: вулиці 50 років Перемоги, Садова, Гагаріна, Лісова, Озерна, Лугова, Набережна, Кільцева, Волі, провулок Набережної;

- п’ятниця: вулиці Шковороди, Лесі Українки, Василя Стуса, Федорова, Електриків, Грушевського, Івасюка, Наливайка, Т.Марфюка.

Вивезення сміття від населення, які придбали контейнери, буде відбуватися за тим же графіком, що й пакетний збір.

1
Вчора комунальники прибрали
Вчора комунальники прибрали

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024